Foto: dvorka
Mala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď Zobraziť celý popisMala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď som otvorila špajzku na balkóne, sa na mňa usmiala trocha kyslej kapusty s patizónom a obed som mala teoreticky nachystaný.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti som si osmahla cibuľku do zlatova, pridala som v mixéri nasekaný patizón, ale môže byť aj tekvica alebo cuketa. Túto surovinu som použila na zväčšenie objemu vareného jedla. Premiešala som a chvíľu dusila.
-
2
V mixéri som posekala aj klobásu ktorú som si vopred pokrájala na niekoľko centimetrové kúsky a pridala som k dusiacej sa zmesi. Nechala som opiecť a následne som pridala kyslú kapustu aj s trochou šťavy. Ja som nesolila, pridala som len čierne korenie a mletú červenú sladkú papriku. Poriadne premiešala a dusila som pod pokličkou 15 minút.
-
3
Do smotany som pridala malú lyžičku hladkej múky a naliala do rajnice. Poriadne som premiešala a nechala ešte 5 minút povariť. Ako prílohu som dala len opečenú hrianku. Viem si toto rýchle jedlo predstaviť aj s trochou pohánky, no moji chlapi ju z nepochopiteľných dôvodov prenechávajú len mne. Tak dnes som ju oželela.
Diskusia k receptu