Arabske jednoduche jedlo zo šošovice a ryže a cibule, resp. strukovin...
Postup
-
1
Daj variť ryžu a šošovicu zvlášť. Namiesto šošovice môžeš použiť zmes strukovin, napr. mám odskušanú zmes hŕstka, je to tak trochu výdatnejšie a chutnejšie. Pomer ryže a strukoviny na hmotnosť 1:1.
- 2
Základ chuti tomuto jedlu ale tvori osmažená cibuľa - takže ako sa ti varí ryža a strukovina, na oleji smaž cibuľu, veľa: na 100g ryže cca. 2stredne veľké cibule. Čiže na kilo jedla osmaž 10 cibúľ. Dôležité je ale smažiť cibuľu dlho, až ķým je takmer celá hnedá, takmer až pripalená, čo môže trvať až pol hodinu. Celý čas ju treba miešať.
- 3
Cibuľu počas smaženia osoľ, podľa chuti okoreň, najlepšie zmesou na arabské jedla, ja mám marocké korenie a napokon všetky 3 ingrediencie dobre spolu vymiešaj. Budete prekvapení ako skvelo tu spolu chutí!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
staci , nove korenie troska skorice cierne korenie,sol a mas to... ked to chces po domacky tak daj varit ryzu do vyvaru aky mas, namiesto vody.( je tisic variacii na tento recept)