Foto: bibajanka
Jednoduchý recept na kôprový prívarok pre tých, ktorí hľadajú alternatívu bez mlieka/smotany...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny: 1 veľký zeler, zemiaky, cibuľu. Nakrájame si ich na menšie kúsky a varíme do mäkka cca 20 minút v osolenej vode, pridáme bobkový list a vývar (podľa chuti).
-
2
Keď sú zeler aj zemiaky mäkké, všetko spolu rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou, korením. Kým sa nám to varí, pripravíme si kôpor...veľa kôpru :)
-
3
Na záver do rozmisovaného prívarku nasypeme nasekaný kôpor a premiešame. Kto má rád prívarok na kyslo, môže si pridať ocot. Ja som do prívarku dala aj trochu hrášku... Servírovala som ho so zeleninovou fašírkou, no samozrejme hodí sa k nemu aj klasická fašírka či klobása...
Diskusia k receptu