Tatarák z paradajok s kaparami

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 5. januára 2015
Tatarák z paradajok s kaparami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Sušené paradajky nasekáme nožom na jemné kúsky. Mierne osolíme, okoreníme, prilejeme šťavu z kapár a dobre spolu premiešame. Dáme vychladiť.

  2. 2

    Pred podávaním zlejeme stečený olej z paradajok, dozdobíme kaparami a čerstvo namletým korením.

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Co to ma spoločne s Tatarskym biftekom?.. nepochopila som:-(
micanela
rajciny a kapary... hm, fakt recept hodny sefkuchara - radsej sa nepytam, co to u vas stoji
eviana
Tatarák milujem v jeho pravej podstate, toto by som síce tatarákom nenazvala, ale ochutnať by som ochutnala veľmi rada :)
liama
Tie sušené paradajky sú iba sušené alebo sušené nakladané v oleji. Nejasný recept pre mna.
amelie
@liama , autor receptu má na mysli asi sušené, v bode 2: "pred podávaním zlejeme stečený olej z paradajok":-)
chutimi
Ja by som tie kapary skusil zapracovat uz do toho, pripadne pridat nasekane prosciuto. Takto to su fakt len nasekane susene paradajky - zaciatok receptu na cervene pesto :)
marikahr
Ja tiez radšej tatarák ako sa patrí, ale toto môže byť veľmi chutná alternatíva pre vegetariánov, alebo jednoducho odľahčená verzia, keď nechceme mäso. Mne sa recept páči ;-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha