Hranolkový koláč s hubami fotorecept
Foto: jack
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované. Ale čo máme robiť, ked nám tak veľmi chutia? A chutnali Zobraziť celý popisViem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované. Ale čo máme robiť, ked nám tak veľmi chutia? A chutnali ste už tento koláč? Ak nie, tak je najvyšší čas ho ochutnať.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g mrazené |
|
200 g (môžu byť aj zavárané) |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
vňať |
|
1 PL struhaný |
|
na vymastenie formy |
|
|
Postup
-
1
Hranolčeky nasypeme do vymastenej tortovej formy väčšej a urobíme z nich zvýšený okraj.
-
2
Dáme do rúry na 15 minút zapiecť. Pripravíme si cestíčko z vajec, mlieka, múky, štipky kypriaceho prášku, soli, korenia.
-
3
Hranolky vyberieme po 15 minútach a nalejeme na ne vymiešané cestíčko. Na cestíčko dáme pokrájané huby, paradajku, papriku.
-
4
Pečieme, kým nezačne koláč na povrchu zlatnúť. Pred dopečením vyberieme z rúry a posypeme syrom. Ešte trošku zapečieme, kým sa nám syr nerozpustí.
-
5
Ozdobíme jarnou cibuľkou a môžeme jesť. Pozor - vysoko návykové!!!
Ďakujéém.
Ďakujem za nahliadnutie receptu.
Ďakujem Siisa,je to fakt dobré.Raz za čas,prečo nie?Každému chutilo.
Ďakujem pekne.Dobrý nápad si dostala milá @Katka.Mo žno tak raz vyskúšam aj ja.
Vďaka Denyany.Peknú nedeľu.
Veľká vďaka @Kecemis .No vidíš,a mňa by zase nenapadlo urobiť pizzu zo špagiet.A presne som uvažovala,že bolo by tam ešte vhodné dať dajaký pretlak.Veď tam môžeš dať vlastne hocičo ako na pizzu,aj keď sa to volá koláč,a tvári sa ako pizza.:-)