Hranolkový koláč s hubami fotorecept
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované. Ale čo máme robiť, ked nám tak veľmi chutia? A chutnali ste už tento koláč? Ak nie, tak je najvyšší čas ho ochutnať.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g mrazené |
|
200 g (môžu byť aj zavárané) |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
vňať |
|
1 PL struhaný |
|
na vymastenie formy |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hranolčeky nasypeme do vymastenej tortovej formy väčšej a urobíme z nich zvýšený okraj.
-
2
Dáme do rúry na 15 minút zapiecť. Pripravíme si cestíčko z vajec, mlieka, múky, štipky kypriaceho prášku, soli, korenia.
-
3
Hranolky vyberieme po 15 minútach a nalejeme na ne vymiešané cestíčko. Na cestíčko dáme pokrájané huby, paradajku, papriku.
-
4
Pečieme, kým nezačne koláč na povrchu zlatnúť. Pred dopečením vyberieme z rúry a posypeme syrom. Ešte trošku zapečieme, kým sa nám syr nerozpustí.
-
5
Ozdobíme jarnou cibuľkou a môžeme jesť. Pozor - vysoko návykové!!!
Ďakujem za nahliadnutie receptu.