Foto: namarie
Patetizmus jedenia šalátov siaha až do ďalekej histórie ženskej snahy schudnúť. Na jar vždy chudnem aj ja.... a toto je môj obľúbený, rýchly a Zobraziť celý popisPatetizmus jedenia šalátov siaha až do ďalekej histórie ženskej snahy schudnúť. Na jar vždy chudnem aj ja.... a toto je môj obľúbený, rýchly a megachutný šalát. Dobrú chuť :)
porcie
príprava
Suroviny
10 listov (alebo hlávkový šalát) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
30 g (alebo iný plesňový syr) |
|
3 krajce |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvaríme si vajcia, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Medzi tým si nakrájame zeleninu, šalátové listy /najlepšie natrhať, tak neprichádzajú o vitamíny/, rajčinu, polku uhorky a cibuľu /podľa chuti a na plátky/.
- 2
Nalúskame si orechy, nakrájme vajíčka a všetko spolu so zeleninou zmiešame dokopy. Pridáme nadrobenú nivu.
- 3
Na panvicu dáme olivový olej a na ňom osmažíme kocky celozrnného chleba do chrumkava. Počas toho si pripravíme zálievku z ol. oleja,šťavy z citrónu /môžete pridať aj pár kvapiek jablčného octu/, čierneho korenia, bazalky a 1 veľkej PL lesného medu. Poriadne vymiešame...
- 4
Šalát polejeme medovou zálievkou, pomiešame a posypeme ho chrumkavými kockami pečiva. Dobrú chuť - a nezabudnite si k tomu aspoň 30 min. zacvičiť :)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu