
Letná bezlepková grilovačka
Ku každej letnej sezóne bezpochyby patrí poriadna grilovačka. My vám dnes ponúkame tú bezlepkovú....

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

Makové palacinky
Spojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek....

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Osso buco
Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...

Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...

Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...

Karfiolové ružičky plnené jaternicou
Možno si poviete, uletený recept, ale táto kombinácia nemala chybu.

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...

Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

Exotika
Mäso nasekame na kocečky a vymarinadujeme v oleji čiernom koreni, červenej papričke, chili koreni...

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...