Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Pečená krkovička netradične
Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, ...
Bryndzová omáčka
Je naozaj chutná len na mojich obrázkoch nevyzerá ako omáčka:)... pretože som pridala menej mlieka...
Gnocchi zo sladkých zemiakov
Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska...
Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...
Malinovník
Akurát som surfovala, keď som ho stretla. Bol hneď na druhej strane. Zamilovala som...
Ratatouille na plechu
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille,...
Paprčkový perkelt
Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na...
Brioche Chinoise
Takto kvalitné cesto sa mi doteraz ešte nepodarilo, preto si ho musím uložiť ;) Na Brioche Chinoise...
Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...
Kurča s pomarančovou omáčkou
Včera som narazila na nete na recept-Kačica s pomarančovou omáčkou. Dnes som si písala s dcérou, ktorá...
Kuracie prsia v perinke podľa Paľa Drapáka
Láskavé varenie v spoločnosti Paľa Drapáka a jeho manželky Janette, v rámci ďalšej časti seriálu Celebrity...
Pečené mäso podľa Zuzany Vačkovej
Slovenská herečka Zuzana Vačková nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila pre nás Pečené mäsko. Pozrite...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Pstruh na masle
... filety zo pstruha, pečené na masle, s petržlenovo citrónovou krustou. Podobný recept z...
Diétne kuracie mäso
Skončili fašiangy, treba sa trochu krotiť v jedení! Kedysi dávnejšie som takto piekla kuracinku (pardon...
Buřtguláš
Já vím, že nastává čas lehkých jídel a navíc pomalu co stránka to nějaký guláš...
Kuracie závitky s hubovou omáčkou
Jednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne...
Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...
Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky)
Myslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)... Aj keď...
Úhrabky
Toto jednoduché a veľmi chutné slovenské jedlo ma naučila robiť moja babička. v tom čase boli...
Slepé prasa
Čítala som veľa receptov na toto veľkonočné jedlo ale s mletým mäsom mi to pripomína fašírku...
Cuketovo-hráškové rizoto
Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne...
Segedínsky guláš
Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento...
Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou
Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Čili papričku nakrájame na malé kúsky. Do rozohriateho olivového...
Diviačie stehno so šampiňónmi
Mäso nakrájame na menšie medailóniky, osolíme, okoreníme korením na divinu a vyklepeme na hrúbku asi...