
Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...

Pizza z lístkového cesta
Lístkové cesto rozmrazíme, rozvaľkáme na plech. Natrieme paradajkovým pretlakom do ktorého sme roztlačili cesnak a...

Plnená špenátová rolka bez lepku
Veľká noc je za dverami a vy si možno už teraz kladiete otázku, aké dobroty si pripravíte. Na zelený štvrtok je zvykom dať si špenát....

Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami
Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...

Slivkové soté s karí ryžou
V nedeľu sme mali doma "tichú domácnosť". Manžel sa asi bál, že zostane hladný, ...

Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...

Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi
Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...

Čočka na paprice bez papriky
Jelikož mi z Nového roku zbyla čočka, rozhodla jsem se ji konečně využít. Neměla jsem...

Brokolicová polievka s mangoldom a hubami
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...

Tanier s bravčovým bôčkom
Bravčový bôčik u nás raz za čas jedáva manžel. Tento bol pečený a keď ho jedol...

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Špagety co dúm dal
tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....