Alvinovo jahodové nebo

Milan Lamžo a Mariana Kozelková
z Matador Business Centre v Púchov, 9. júna 2016
Alvinovo jahodové nebo
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
2 ks
250 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mascarpone ochutíme podľa chuti práškovým cukrom, pridáme dva žĺtky a trochu citrónovej kôry a zamiešame.

  2. 2

    Hotovú zmes nanesieme na plytký porcelánový tanierik, rozotrieme pomocou lyžice asi 2 cm vrstvu, nie však úplne po okraj tanierika.

  3. 3

    Navrch poukladáme rovnomerne jahody, nakrájané na plátky. Zapekáme v rúre pri 160 °C asi 5 minút. Orientujeme sa podľa vzhľadu. Vyberieme z rúry a papkáme ešte teplé.

Diskusia k receptu

dvorka
Za vyskúšanie to stojí. Mascarpone s jahodami som niekoľko krát jedla, ale zapečené je asi o niečom inom.