Zemiakové trojhrany

haston - fotkahaston, 29. apríla 2010

Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú.

5
porcií

Suroviny

800  g
podľa chuti
2 ks
1 ks
30 g
50 g
120 g
na panírovanie:
2 ks
asi 100 g
na vyprážanie:
300-400 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a postavíme do vriacej slanej vody variť. Keď sú uvarené, scedíme ich a pretlačíme cez strojček na pretláčanie zemiakov. (Ja by som ich najprv zbavil šupky..)

  2. 2

    Necháme vychladnúť, pridáme soľ, žĺtky, vajce, múku, strúhaný oštiepok (dá sa použiť aj iný tvrdý syr), maslo a vymiesime na hladké cesto. Rozvaľkáme na prst hrubo a pokrájame na malé trojhrany. Napanírujeme ich vo vajci a žemľových omrvinách a vypražíme do ružova v rozpálenom masle (prípadne v inom tuku).

  3. 3

    Podávame hneď po zhotovení.

Diskusia k receptu

haston
rád by som doplnil, že syr sa môže dávať tiež podľa vlastného uváženia, prípadne prichutiť mletým čiernym korením, kurkumou, ap. už som pridával aj strúhanú cukínu...
skrátka tvorivosti sa medze nekladú:-)
alexdidi
Včera robili takéto rezne v Dámskom magazíne na STV,ale s bryndzou.Iste je to fajn recept a chystám sa ho urobiť,i keď nie som veľmi za vyprážané jedlá.No raz za čas...
veronka8
dobrý nápad na pondelok ked zostanú nezjedené zemiaky ....
jednoduché a rýchle...
evusik
zemiaky môžem na každý spôsob a tento vyzerá lákavo, nemohlo by sa to také obalené poukladať na plech - na pečiaci papier a upiecť v trúbe? aby sa to nemuselo vysmážať?
bozulka
@evu šík môžeš,ale treba trošku pokapať na každý kúsok.Ja to robievam keď mi ostanú zemiaky len robím kolieska alebo v ruke placičky.Je to veľmi chutné večer hoci k čaju alebo k obedu so špenátom.Ako hovorí @haston tvorivosti sa medze nekladú.
To som nevedela,že robím recept od Eleny Krčmery.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia