Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú.
5
porcií
porcií
Suroviny
800 g |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
30 g |
|
50 g |
|
120 g |
|
na panírovanie: | |
2 ks |
|
asi 100 g |
|
na vyprážanie: | |
300-400 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a postavíme do vriacej slanej vody variť. Keď sú uvarené, scedíme ich a pretlačíme cez strojček na pretláčanie zemiakov. (Ja by som ich najprv zbavil šupky..)
- 2
Necháme vychladnúť, pridáme soľ, žĺtky, vajce, múku, strúhaný oštiepok (dá sa použiť aj iný tvrdý syr), maslo a vymiesime na hladké cesto. Rozvaľkáme na prst hrubo a pokrájame na malé trojhrany. Napanírujeme ich vo vajci a žemľových omrvinách a vypražíme do ružova v rozpálenom masle (prípadne v inom tuku).
- 3
Podávame hneď po zhotovení.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skrátka tvorivosti sa medze nekladú:-)
jednoduché a rýchle...
To som nevedela,že robím recept od Eleny Krčmery.