Grilované prsičká so špenátovou plnkou

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Grilované prsičká so špenátovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks (z kuraťa krémeného kukuricou) s kožou
3 ks
100 ml
50 g
1 ks
2 ks
2 ks
2 ks
4 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Staršie žemle nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme špenát a hotovú zmes zamiešame do vyžmýkaných žemlí aj s vajíčkami a dobre zamiešame.

  2. 2

    Plnku dáme pod kožu kurčacích pŕs, ktoré potom prudko opečieme na oleji. V rúre ich na 160 stupňoch necháme dopiecť, aby koža bola chrumkavá a mäso šťavnaté.

  3. 3

    Cuketu, baklažán a paradajky nakrájame na tenké kolieska, položíme ich na papier na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pod grilom ich v rúre zapečieme.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: