Grilované prsičká so špenátovou plnkou
Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
4 ks (z kuraťa krémeného kukuricou) s kožou |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Staršie žemle nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme špenát a hotovú zmes zamiešame do vyžmýkaných žemlí aj s vajíčkami a dobre zamiešame.
- 2
Plnku dáme pod kožu kurčacích pŕs, ktoré potom prudko opečieme na oleji. V rúre ich na 160 stupňoch necháme dopiecť, aby koža bola chrumkavá a mäso šťavnaté.
- 3
Cuketu, baklažán a paradajky nakrájame na tenké kolieska, položíme ich na papier na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pod grilom ich v rúre zapečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu