Špagety s tuniakom a špenátom:)
Uz si nepamatam odkial mam tento recept, ale velmi mi chuti:D
Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom
Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.
Môj zeleninový šalát s kuracím mäsom
Spojila som dokopy moje obľúbené suroviny a vznikol z toho jednoduchý šalát, ktorý sa môže podávať...
Sviečková na smotane
Na Varecha. sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj...
Placky z quinoa
Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov... placky som vymyslela len nedávno,...
Jemná lahodná nátierka z tresčej pečene
Už dávno sme nemali tresčiu pečeň, spravila som z nej nátierku na večeru, použila som...
Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...
Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).
Quinoa fašírka so špenátom
Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo...
Kuracie prsia v trojobale so sezamom
Tento recept mám od mojej kamarátky. U nás má veľký úspech, pretože sezam dodá tomu...
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...
Prívarok z cukety a červenej šošovice
Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.
Plov / pilaf
Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď...
Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou
Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch...
Gyros
Názov gyros môže označovať aj celý sendvič z chleba pita, ktorý sa podáva s rôznymi šalátmi...
Kiymali Pide - Turecko
alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám... V každom kúte Turecka sa pečie...
Vídeňská roštěná
Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na velkou pánev s hodně...
Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...
Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....
Kuracie špízy v medovo-horčicovej marináde
V miske pripravíme marinádu z prelisovaného cesnaku, horčice, olivového oleja, medu a citrónovej...
Cesto na pizzu
Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy...
Lavórový šalát
Nuž, my naozaj šalát robíme v lavóri, lebo sa nikam inam nezmestí a keď my...
Bravčová panenka s hodvábnou omáčkou
Toto jedlo sa u nás tradične varí 25. 12. , neviem si predstaviť, že by...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!
Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...
Hovädzie plátky
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera...
Veľkonočné údené stehno
idú Veľkonočné sviatky tak pridám nejaký recept a treba pokračovať v prepisovaní receptov
Zemiakové guľky v černicovej omáčke
Jednoduche gulky zo zemiakoveho cesta, obalene v struhanke s černicovou omackou :-)