Kačacina na flambovanom tropickom ovocí

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 9. júla 2013
Kačacina na flambovanom tropickom ovocí
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
4 vetvičky
1 ks
4 ks
1 ks
1 ks
300 g
1 ks
50 g
20 ml
50 g
20 ml
10 g
1 g
5 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia: Na prsia priložíme vetvičky tymianu, zavákujeme a varíme pri teplote asi 60 stupňov dve hodiny.

  2. 2

    Tropické ovocie: Ovocie očistíme, zbavíme kôry (pomaranč a ananás), nakrájame na väčšie kusy a na suchej panvičke ho ugrilujeme. Pre peknú farbu ovocie zasypeme hnedým cukrom, prehodíme a zaflambujeme bielym rumom.

  3. 3

    Zázvorovo-medová redukcia: Do menšej rajnice si dáme med, zázvor, pomarančovú šťavu a štipku škorice, pridáme trochu soli a dáme variť, až kým sa obsah neodparí na požadovanú konzistenciu – redukciu – medovitej hustoty.

  4. 4

    Kačacie prsia nakoniec sprudka dochrumkava ugrilujeme zo všetkých strán asi 7 – 10 minút. Následne aranžujeme na tanier.

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi ľúbime mäsko s ovocím.Ja si teraz chystám grilované mäsko s chutným žltým grilovaným melónom.Je to dobrota.
pseudocognac
Ja ti neviem, Pali, tropicke ovocie v nasich koncinach je odpad, bez chuti, nezrele, podradna kvalita, okrem toho je to plne pesticidov, nemusim, dam si radsej s kyslou kapustou alebo s pecenymi jablkami zo sadu s integrovanou ochranou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia