Kačacina na flambovanom tropickom ovocí
Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 9. júla 2013
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 9. júla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia: Na prsia priložíme vetvičky tymianu, zavákujeme a varíme pri teplote asi 60 stupňov dve hodiny.
- 2
Tropické ovocie: Ovocie očistíme, zbavíme kôry (pomaranč a ananás), nakrájame na väčšie kusy a na suchej panvičke ho ugrilujeme. Pre peknú farbu ovocie zasypeme hnedým cukrom, prehodíme a zaflambujeme bielym rumom.
- 3
Zázvorovo-medová redukcia: Do menšej rajnice si dáme med, zázvor, pomarančovú šťavu a štipku škorice, pridáme trochu soli a dáme variť, až kým sa obsah neodparí na požadovanú konzistenciu – redukciu – medovitej hustoty.
- 4
Kačacie prsia nakoniec sprudka dochrumkava ugrilujeme zo všetkých strán asi 7 – 10 minút. Následne aranžujeme na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu