Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia
Foto: novalim
Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky. Ricotta dodá cestu Zobraziť celý popisPoďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky. Ricotta dodá cestu nadýchanosť a vláčnosť. Obalené škoricou s cukrom chutia naozaj
božsky.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (alebo krémový tvaroh) |
|
65 g |
|
75 g (alebo mandľová múka) |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 hrnček |
|
Na vysmážanie: | |
|
|
Na obalenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do väčšej misy dáme ricottu, bezlepkovú a mandľovú múku, vajce, krupicový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli. Varechou dobre všetko premiešame. Vznikne nám hustejšie lepkavé cesto. Môžeme ho teraz vložiť na 15 minút do mrazničky, aby sa pri tvarovaní menej lepilo (tento krok ale môžeme aj pokojne vynechať).
- 2
Do hlbokého taniera nasypeme bezlepkovú strúhanku. Lyžicou odoberáme kúsky cesta, vhodíme do strúhanky a z každej strany poobaľujeme. Vytvoríme tak menšie guľôčky.
- 3
Šišky vysmážame z oboch strán vo vyššej vrstve rozpáleného oleja, ktorý by mal mať ideálne teplotu 170 °C, dozlatista. Vysmažené ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Necháme trochu vychladnúť.
- 4
Nakoniec ich poobaľujeme v mletej škorici zmiešanej s práškovým cukrom v pomere 1:2.
Tiež bezlepkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu