
Radovanov šalát
Mám kamaráta Radovana, ktorý ma naučil tento recept. Zachutil mi po prvej ochutnávke a dúfam,...

Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ
Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....

Bruschetty s kozím syrom a čučoriedkovým džemom
Minule sme doma mali kvalitný kozí syr, tak som vyskúšala trochu netradičné spojenie chutí :)

Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a orestujeme nakrájaný pór a papriku.

Pečienka s tofu a lečom
Mala som kúpenú pečienku a chcela som urobiť niečo rýchle. Čas varenia je len odhadom, ...

Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...

Glejovka podľa Hugha
Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

Morské špagety
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama...

Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...

Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....

Cícerovo-kelová polievka
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.

Ryba v šafráne
Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...

Svieži šalátik
Recept mám z časopisu, niektoré suroviny som zmenila a niektoré pridala :) Každopádne je veľmi dobrý,...

Aljašská treska so zázvorom
Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....

Pasta in bianco olio e permigiano
Výborný slaný dezert alebo hlavné jedlo. S aktuálnou omáčkou:) Dúfam že pomôžem pri vymýšľaní nových receptov z medvedieho...

Červená rýže s karfiolem
Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...

Slaný tekvicový koláč so syrom
Mäkký, vláčny, krémový a môžete ho urobiť s rôznou zeleninou alebo pridať šunku, slaninu či mäso....

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

Kurča s rajčinami pečené
K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho...

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...

Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...

Hubový závin
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...

Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu.....