Šolet
Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...
Polievka zo zaváranych uhoriek
Tuto polievku som jedla prvykrat na navsteve u nasich polskych priatelov. Medzi poliakmi je tato polievka...
Holubky - slovenský eintopf
Toto jedlo sa pripravuje hlavne na východe Slovenska, ale aj v Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rusku, Ukrajine... pod...
Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto
Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana...
Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...
Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka, niekto si do nej pridáva údené mäso, klobásu, zemiaky či rezance....
Panenka na šampiňónoch s tekvicovo-zemiakovým pyré
Pôvodne som chcela urobiť z panenky steaky v prosciutte. Ale nakoniec som sa rozhodla pre tento...
Zemiakové knedle plnené údenym masom
Uvarené zemiaky ošúpeme a spolu s očistenými surovými zemiakmi postrúhame na jemnom strúhadle. Zľahka osolíme, pridáme vajce...
Hubové rizoto
Najprv si pripravíme tuhší vyvar, ja som dala do 1/2 l vody dve kocky.
Hovädzie na kyslo
Toto je náš starý rodinný recept. Veľmi jednoduchý, veľmi rýchly a veľmi, veľmi dobrý. Možno sa to...
Geniálna cukina
Ešte teraz mi slinky tečú, práve som ochutnala to čo som stvorila. V záhradke mi rastú...
Rozprávkovo hráškový prívarok
Prosím pristupujte k čítaniu tohto receptu len v prípade, že cítite v sebe štipku sarkazmu a humoru...
Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany
U nás veľmi obľúbené jedlo... snáď zachutí aj Vám :)
Panenka podľa Matúša Krnčoka
Moderátor Matúš Krnčok nám pripravil svoj obľúbený recept na jedlo plné vitamínov, proteínov a hlavne plné...
Údené s kyslou kapustou
Podarilo sa nám na Veľkú noc uvariť viac šunky, ako sa zjedlo, tak sme šupli...
Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...
Baranie klobásy
postup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká...
Ukrajinské pirohy
Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame...
Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku
alebo jednoducho chrumkáčiky, tento recept je pre všetkých milovníkov chrumkavých dobrotiek :-)
Pečené kuracie pečienky
Nápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak...
Sushi Hoso Maki Sake
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...
Krevetové rizoto
Veľmi jednoduchý a osvedčený recept, chute sa dajú rozmanite upravovať.
Kurča pečené na zelenine a zemiakoch
Receptov z jedného hrnca alebo pekáča je tu už dosť a aj som ich niektoré odskúšal....
Mortadela
Sľúbila som Vám recept na mortadelu, tak ako sa niekedy v 70 - 80-tych rokoch robievala....