Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Hlavné jedlá

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

prazdny

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

prazdny

Sendviče templblekova

Hovädzie mäso

(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...

prazdny

Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama

Bezmäsité jedlá

Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...

prazdny

Brokolicový šalát s plátkom lososa

Hlavné jedlá

Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená...

prazdny

Slávky s rezancami

Hlavné jedlá

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...

prazdny

Tekvica so žemľovou knedľou

Bezmäsité jedlá

Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

prazdny

České halušky

Hlavné jedlá

Takéto halušky som dostal v Brne... mám rád to mesto

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky

Hlavné jedlá

Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

prazdny

Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka

Hlavné jedlá

Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

prazdny

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou

Hlavné jedlá

Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

prazdny

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou

Hlavné jedlá

Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

prazdny

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej

Večera

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

prazdny

Kapor na bielo

Hlavné jedlá

Biela verzia vianočných kaprov

prazdny

Ryba s mandľami

Hlavné jedlá

Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

prazdny

Srnčí hubový chrbát

Bezmäsité jedlá

Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Ružičkový kel s prosciuttom

Večera

Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

prazdny

Hydinový paprikáš

Kuracie mäso

tento recept je od mojej mamky

prazdny

Sojarik 2010

Bezmäsité jedlá

Receptov na sóju je tu viac, ako má "šaľeny kalapoch". Pre odporcov sóje: sóje -...

prazdny

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny

Hlavné jedlá

Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

prazdny

Paradajková polievka s cícerom

Bezmäsité jedlá

Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....

prazdny

Horárova dvojdňová šošovica

Hlavné jedlá

Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

prazdny

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom

Bravčové mäso

Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

prazdny

Thajský šalát s hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Nakrájame šalátové listy, paradajky a uhorku nakrájame na plátky. Všetku zeleninu dáme na tanier. Ošúpeme...

prazdny

Fazuľkové závitky

Hlavné jedlá

Fazuľke sa nám tento rok na záhradke darí, tak pridávam do zbierky ďalší recept... :-)))

prazdny

Plnený baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom plátky osušíme, obalíme...