Foto: mecom
Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks grilovacia |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 ks červená |
|
150 g |
|
|
|
čerstvo mleté |
|
50 ml |
|
100 ml (Extra virgin) |
|
Postup
-
1
Rímsky šalát rozoberieme na listy, umyjeme ho pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Natrháme ho na menšie kúsky a vložíme do šalátovej misy. Hrušky si nakrájame na tenšie prúžky, pridáme k natrhanému šalátu. Vlašské orechy posekáme a opražíme ich na panvici. Pridáme do šalátu. Šalát ochutíme soľou a olivovým olejom.
- 2
Červenú cibuľu si nakrájame na menšie mesiačiky, orestujeme na rozohriatom oleji, osolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme do šalátu a všetko premiešame. Servírujeme do hlbokého taniera. Klobásu si pripravíme na grile a pokrájame na menšie kolieska a pridáme na šalát.
- 3
Nastrúhanou nivou (na hrubo) posypeme hotový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu