
Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...

Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré
Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.

Celozrnné zeleninové cestoviny
Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku...

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

Velikonoční omeleta na Zelený čtvrtek
Protože trochu dodržujeme tradice , tak jsem udělal omeletu ale opět tak jak mám ve zvyku zpracovat...

Cibuľový kysnutý koláč
Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a...

Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme...

Koriandové kuriatko
Ja som veľký milovník koriandru, milujem tú vôňu a chuť. A tento recept je pre...

Obarínová polievka
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...

Rýchly zemiakový prívarok s opečeným párkom
Rýchly recept keď sa človeku nechce dlho vyvárať.

Bigoli s mandľami
Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som...

Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

Tvarohová nátierka
všetko nakrajať nadrobno pridat k tvarohu zamiesať a podava sa s chlebikom alebo s pecivom

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Staročeské kocky
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a osolíme. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, ...

Slané palacinky zapečené s hubovým rizotom
Niet nad dobré susedské vzťahy... Od suseda som dostala plný košík hríbov - michálok (neviem, ...

Hovädzie miči s marinovanou zeleninou a tzatziki
Mititei alebo miči je jedlo z rumunskej kuchyne, sú to grilované valčeky z mletého mäsa...

Kuřecí křídla se žampiony na víně
Místo křídel lze zajisté použít i jiné části kuřete, ale nic jiného jsem právě po ruce...

Luštěnina s tarkou
Krásné, chutné jídlo, které se vaří z jakékoliv luštěniny. Já mám ráda drobnozrnnou...

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

Kachní roláda plněná kysaným zelím
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů a osolíme, opepříme, posypeme zázvorem.

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept
Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.

Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...