Špenátovo-smotanové mušle

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Špenátovo-smotanové mušle
Foto: figovnik

Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí. Nemusím snáď pripomínať, že ingrediencie pre takéto jedlo by mali byť radšej vždy čerstvé ako mrazené. Keď sú čerstvé aj tak každú mušlu po jednom skontrolovať ! Tak, že mali by sa hýbať-zatvárať po poklepaní na škrupinku. Ktorá to nespraví radšej vyhodiť.

15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
12 ks
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup: Šalotky nasekáme najemno. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme šalotky, trošku opražíme. Pridáme mušle, zalejeme smotanou a zakryjeme hrniec pokrievkou.

  2. 2

    Necháme dusiť asi 3 minúty, pridáme špenát a zase zakrijeme na ďaľších asi 5 min. Kto ľúbi špenát chrumkavejší stačí 5 minút, kto nie tak trošku viac podľa chuti.

  3. 3

    Samozrejme soľ, korenie každý podľa svojej chuti. Dobrú chuť …

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha