Foto: figovnik
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí. Nemusím snáď pripomínať, že ingrediencie pre takéto jedlo by mali Zobraziť celý popisVeľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí. Nemusím snáď pripomínať, že ingrediencie pre takéto jedlo by mali byť radšej vždy čerstvé ako mrazené. Keď sú čerstvé aj tak každú mušlu po jednom skontrolovať ! Tak, že mali by sa hýbať-zatvárať po poklepaní na škrupinku. Ktorá to nespraví radšej vyhodiť.
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup: Šalotky nasekáme najemno. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme šalotky, trošku opražíme. Pridáme mušle, zalejeme smotanou a zakryjeme hrniec pokrievkou.
- 2
Necháme dusiť asi 3 minúty, pridáme špenát a zase zakrijeme na ďaľších asi 5 min. Kto ľúbi špenát chrumkavejší stačí 5 minút, kto nie tak trošku viac podľa chuti.
- 3
Samozrejme soľ, korenie každý podľa svojej chuti. Dobrú chuť …
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu