Foto: gina10
Pekný deň, pochádzam z Rožňavy a posielam vám tento recept ako naše rodinné obľúbené jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme, pretlačíme a necháme vychladnúť. Pridávame do nich múku a vymiešame, kým cesto nie je akurát. Potom ho rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme, vyrežeme kolieska, naplníme plnkou a zatvoríme. Pirôžky varíme kým nevyplávu na hladinu.
-
2
Sladká plnka: Slivky nakrájame na menšie kúsky, pridáme škoricu, vanilkový cukor a celú zmes vymiešame. Naplníme do cesta, uvaríme a potom obalíme v kakau, cukre a troche oleja.
- 3
Slaná plnka: Zo zemiakov trochu odložíme na plnku, vmiešame do nich smotanu, bambino a trochu kôpru na chuť. Podávame so smotanou, opraženou slaninkou a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu