Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou fotorecept
Foto: sracz
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské halušky s „cottage cheese“ a ostala mi zvyšná Zobraziť celý popisVariantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské halušky s „cottage cheese“ a ostala mi zvyšná časť kuracieho stehna bez kostí i kože a „štanglička“ šťavnatého „medzireberného zos šviňki“. Jednoduché a navyše som si krásne „šplhol“ u tej krásnej pani, ktorá ma pri sebe strpí. Všetko so skratkou ČSD-TDD-FSMN (Čo Sa Divíš – To Dom Dal – Fantázii Sa Medze Nekladú). … aj na pamätnom porceláne s „historickou“, hodnotou to bolo chutné!
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(bez kostí a kože) |
|
(medzirebrové) |
|
|
|
|
|
tvrdší, strúhaný (parmezán) |
|
plátky |
|
plátky |
|
Na obalenie: | |
|
|
rozšľahané |
|
jemná |
|
Na vyprážanie: | |
domáca škvarená |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ospravedlňujem sa Vám priatelia milí, za strohý popis množstva ingrediencií, ale ja som tento „rezeň“ tentoraz robil iba v jednom prevedení (pozn.: „bo vecej som ňemal!“). Logicky si však tento „∑“ nedostatok hravo nahradíme násobkami pripravovaných kusov či porcií! Odblanené, umyté a osušené kurčacie stehno (bez kostí a kože), v jeho prostriedku zároveň s kúskom „repre“ bravčového, som uložil na mikroténovú fóliu a
-
2
prikryté druhou fóliou (to abi som mojej prišahanej ňepošprickal butor), som poriadne na tenko obojstranne rozklepal.
-
3
Odstránil fólie, rezník prstami posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením, rozložil naň postrúhaný parmezán (žiaľ liptovský oštiepok ešte stale nemám),
-
4
asi 2 mm plátok mortadelly,
-
5
štyri hrubšie poldisky patradajky, s asi 10 mm medzerou uprostred na „preloženie” a opäť posypal parmezánom.
-
6
Prikryl druhým plátkom mortadely.
-
7
Teraz som tento polotovarový rezeň preložil, alebo ak chcete „preklopil”, zopol ho tromi špáradlami (po bokoch a uprostred).
-
8
Prstami posypal troškou hladkej múky...
-
9
...okúpal v rozšľahanom vajíčku, obalil v jemnej strúhanke, zopakoval vajíčko a strúhanku a vypražil v horúcej troj-emulzii (domáca škvarená masť, slnečnicový olej a maslo).
-
10
takto bol servírovanej mojemu krajšiemu „JA”, tentoraz so špeciálnou prílohou, halušky s cottage syrom a kopčekom kyslej smotany
-
11
Moje „skromnejšie ja” si pochutnalo na tých istých haluškách, ale z keramického „vahana“.
-
12
Je po sv. Mikulášovi, v Tatrách, Alpách i na Kaukaze sneží, ale aj v tomto decembrovom čase 2. Adventnej nedele naše ruže kvitnú, ako keby sa nechumelilo!
Diskusia k receptu