Zapekané cukinové mištičky

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú.Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním a dokonca som ňou plnila aj papriku na sladkokyslo.

4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
200 g
50 g
podľa potreby
štipka
250 g
2 lyžice
2 lyžice
1 strúčik
štipka
1 ks
1 lyžica
2 dc




Postup

  1. 1

    Zemiaky si očistím , pokrájam na mesiačiky a dám variť v slanej vode.Nenechám ich celkom dovariť, lebo sa budú zapekať spolu s cukinou.Bravčovú lopatku zomeliem, pridám k nej pokrájaný cesnak, soľ, korenie a štipku čevenej mletej papriky a vajce. Hmotu pomiešam.Z cukiny nakrájam kolieska hrubé asi 4 cm, vydlabem do nich otvor pre plnku.Mištičky naplním plnkou, uložím do pekáča spolu so zamiakmi a zapekám 30 minút. Pokial sa cukina a zemiaky zapekajú, urobím si kôprovú omáčku.Do rajnice dám 1 lyžicu masla roztopiť a hneď pridím 2 lyžice hladkej múky, chvíľku nechám posmažiť a zalejem mliekom.

  2. 2

    Za stáleho miešania vytvorím hustú omáčku, do ktorej po rozvarení múky, pridám smotanu a na záver nasypem na drobno pokájaný kôpor.Ešte chvíľku nechám prejsť varom a omáčku odstaví zo sporáka. Na tanier servírujem plnené mištičky, zemiaky a zalejem to kôprovou omáčkou.

Diskusia k receptu

izabella929
@monty469 , napokon som ten link našla..takže ďakujem veľmi pekne za komentár...) cukinové mištičky mám rada, ak mám k tomu domáce suroviny..)
monty469
Milá Izabella tie fotografie sú prekrásne a to prostredie ani nehovorím,až mi srdce zaplesalo.Úroda ,no až to berie dych.Takú úrodu by som brala aj ja no v mojej malej záhradke by na to všetko nebolo miesto.Ďakujem ti za tie nádherné fotografie,veľmi ma potešili a trochu ma vrátili do detstva, ktoré som prežila v dedinke pod Tatrami,ale z rodinných dôvodov sme odťiaľ museli odísť a občas za tým nádherným prostredím mi príde ľúto.
izabella929
@monty469 ,Ďakujem pekne za pochvalu..) bolo to moje všetko, ale je zase pravda, keď je človek na všetko sám,tak to človeka premôže a to sa stalo i mne..a už mi moja rodina nedovolila takto drieť, kvôli záhrade...aj dom bol už na údržbu a upratovanie pre mňa moc veľký...no ale toto tu kde som nie je vlastne nič..žiť a pozerať sa medzi 4 steny...toto nie pre mňa vymysleli...takže urobila som hrubú čiaru a idem ďalej...