Šašlík II.

peter64 - fotkapeter64, 10. apríla 2011

obmena receptu Šašlík I ktorý sa dá použiť aj na gril

Suroviny

600-1000 g alebo karé
60 g
240 g
1 ks
1 strúčik
80 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kúsky,zľahka naklepeme,osolíme,okoreníme,pridáme rozotrený cesnak,potrieme olejom a necháme odležať 2 hodiny v sklenenej nádobe.Takto upravené mäso napichujeme striedavo s platkami cibule a slaniny na grilovaciu ihlu (drievko) a pečieme do zlatistá.Zdobíme nadrobno posekanou cibuľou a kolieskami citróna.Keď použijeme grilovacie ihli takto môžeme aj grilovať na grile na drevenom uhli.

Diskusia k receptu

budkar
Ja solím až tesne pred grilovaním, aby soľ nevyťahovala zbytočne vodu z mäsa. Pred grilovaním pokvapkám mäso suchým vínom (kyslým), aby sa zatiahlo.
afataga
Budkar, dobre robis aj kuchari tak radia, ja davam do marinady vzdy nieco kysle napr, citron, alebo vino alebo balzamikovy ocot




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia