Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt...včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé mäso aj mäsové výrobky...viem, že ku podbrušinke sa dostane Zobraziť celý popisDnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt...včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé mäso aj mäsové výrobky...viem, že ku podbrušinke sa dostane len málo ľudí, lebo v obchode sa kúpiť nedá..zato farmár má vždy na predaj...plnila som ju domácou neúdenou úplne čerstvou klobáskou..chuť klobásky znásobí chuť celej podbrušinky...je to iba tenký plát mäska, ktorý sa dá plniť, ale aj rolovať s plnkou..
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
bravčovú podbrušinku som umyla, osušila...obrezala som kúsky masti a pripravila som domácu neúdenú klobásku..
-
2
podbrušinku som osolila, okorenila, posypala rascou a potrela horčicou...
-
3
klobásku som položila na mäso a zrolovala ....
-
4
previazala potravinárskym špagátom...
-
5
na panvicu som dala masť a rolky som opiekla zo všetkých strán...
-
6
uložila na zapekaciu misu, podliala výpekom aj troškou vody a dala piecť do trúby..
-
7
piekla sa 80min. na 180st. upečenú som nechala chvíľku ochladiť, odstránila som špagáty a pokrájala na rezy...prihodila som zbytky z lopatky, ktoré som porcovala do mikroténových sáčkov na mrazenie..pokiaľ sa rolky piekli, uvarila som si ryžu aj zemiaky na prílohu...podávala som s uhorkovým šalátom...
-
8
hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila sezónnou zeleninou....prajem vám dobrú chuť..
-
9
a ďalšia nádherne voňavá ruža z mojej záhrady...
No ty ho máš krásny a určite veľmi chutný.
A ešte k podbrušinke - na čo ju mäsiari používajú, pre seba? Prepáč, Izka, že sa toľko vypytujem, ale tvoj recept sa mi páči, tak si ho aspoň uložím zatiaľ do KK, možno raz sa naskytne príležitosť.