Foto: amilka2
Cvikla je mojím favoritom..dala som ju aj do cesta na dolky..výsledok výnimočný.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mixéri zmixujeme v mlieku surovú cviklu jablká , pridáme vajcia a džús. Prelejeme do misky a metličkou zapracujeme múku s práškom do pečiva na cesto konzistencie ako na dolky.
- 2
Opekáme na oleji , trochu sa lepia, ale treba ich robiť menšie, vtedy nie je problem.
- 3
Podávala som ich s nutelou a šľahačkou. Ale iste by boli dobré aj s džemom. Cukor v ceste nie je..dolky su jemne sladke z jabľk ,džúsu aj grahamovej múky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a to cviklu môžem tiež, akokoľvek.