Rybacie zvitky zo pstruha fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 20. septembra 2015

Ráno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo uvariť. Toto sa mi zo pstruha podarilo uvariť. Zobraziť celý popisRáno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo uvariť. Toto sa mi zo pstruha podarilo uvariť.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. 1

    Prvé som očistil zemiaky, ktoré som pokrájal a dal variť do slanej vody. Toto sú tie filety zo pstruha. Boli tam 4 kusy.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu som umyl, trochu osušil a osolil. Napokon som posýpal drvenou rascou z oboch strán. Ešte pokapal citrónovou šťavou, len kde nebola koža.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici som zohrial maslo a rybu opiekol najskôr na koži a potom aj druhu stranu. Tak po dvoch minútach s každej strany a odložím na tanier trochu vychladnúť. Nechcel som to dlhšie piecť aby sa mi to dalo zvinúť. Ryba pekne natiahla do seba maslo a prevoňala ním aj rascou s citrónom.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz som dal 2 - 3 plátky podla šírky bôčiku na tanier, aby sa ním dala omotať ryba.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plátky bôčiku so položil rybu kožou dolu.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rybu som dal dve kolieska citróna. Na to som uložil šunku. To som zabudol odfotiť. Šunku som použil dlhu, aby mi zakryla celú rybu.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zroloval som to od chvosta ryby a prichytil špáradlom po dvoch kusoch, aby to držalo.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zvitky som uložil na pekáč obložil trochou citrónu a polial maslom z výpeku. Nie celým trochu som nechal masla na panvici to použijem na zemiaky. Na každý zvitok malú vetvičku rozmarínu. A dal som to do rúry piecť na 200°C horné pečenie a čo najviac k vrchu, aby sa to akože grilovalo. Na 20 minút.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ som si uvarené a ochladené zemiaky urobil. Na zvyšné maslo na panvici som dal petržlenovú vňať opražiť a za chvíľu so do nej pridal uvarené zemiaky. Asi 5 minút so ich miešal a ohrieval na tom. Odstavil zo sporáka a mal som hotové zemiaky.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Napokon po 20 minútach som pozrel zvitky boli hotové nemusel so už ďalej piecť. Vytiahol z rúry a išiel som servírovať.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na tanier som dal zemiaky upečený zvitok. Pridál zaváranú uhorku feferónku a kolieska nakrájaného citróna. Zvitky sa spolu s bôčikom dobré prepiekli a malo to spolu ohromnú chuť, veru sme si pochutnali. Ak sa aj vy rozhodnete pre takúto rybu želám vám dobrú chuť.

    Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

frezia68
Ryby veľmi nemusím,ale tie Tvoje vyzerajú tak pekne a chrumkavo,že hneď by som ochutnala :-)
begonia2
Muška jasna svietiaca osvieť ma, to vyzerá ták dobré a prepečené. Až závidím ti obed. Plný počet * a ukladám.
sracz
... no vidíš, kamarát @patroveckypitrs ako je možné vidieť slovenskú môdrosť "človek sa učí celý život a aj tak hlúpy umrie", v praxi. Vďaka Tvojemu 5* rcp som pochopil, čo znamená pojem: "prehnať patizóny (v Tvojom prípade pstruhy) cez prasa"! Múdry a chutný rcp!
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept.
kecemis
U nas ryby dlhu zivotnost nemaju a tato tvoja tiez asi dlho neprezije. Vyzera to na zjedenie.
kvakac
Dnes mi ostala treska tak som pátral čo s ňou. Našiel so tento recept, tak som to skúsil . Je to tak dobre, až som banoval, že som urobil len štyri kusy. Momente bolo po tom. Bude to častejšie.


1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha