Foto: patroveckypitrs
Ráno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo uvariť. Toto sa mi zo pstruha podarilo uvariť. Zobraziť celý popisRáno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo uvariť. Toto sa mi zo pstruha podarilo uvariť.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Prvé som očistil zemiaky, ktoré som pokrájal a dal variť do slanej vody. Toto sú tie filety zo pstruha. Boli tam 4 kusy.
-
2
Rybu som umyl, trochu osušil a osolil. Napokon som posýpal drvenou rascou z oboch strán. Ešte pokapal citrónovou šťavou, len kde nebola koža.
-
3
V panvici som zohrial maslo a rybu opiekol najskôr na koži a potom aj druhu stranu. Tak po dvoch minútach s každej strany a odložím na tanier trochu vychladnúť. Nechcel som to dlhšie piecť aby sa mi to dalo zvinúť. Ryba pekne natiahla do seba maslo a prevoňala ním aj rascou s citrónom.
-
4
Teraz som dal 2 - 3 plátky podla šírky bôčiku na tanier, aby sa ním dala omotať ryba.
-
5
Na plátky bôčiku so položil rybu kožou dolu.
-
6
Na rybu som dal dve kolieska citróna. Na to som uložil šunku. To som zabudol odfotiť. Šunku som použil dlhu, aby mi zakryla celú rybu.
-
7
Zroloval som to od chvosta ryby a prichytil špáradlom po dvoch kusoch, aby to držalo.
-
8
Zvitky som uložil na pekáč obložil trochou citrónu a polial maslom z výpeku. Nie celým trochu som nechal masla na panvici to použijem na zemiaky. Na každý zvitok malú vetvičku rozmarínu. A dal som to do rúry piecť na 200°C horné pečenie a čo najviac k vrchu, aby sa to akože grilovalo. Na 20 minút.
-
9
Zatiaľ som si uvarené a ochladené zemiaky urobil. Na zvyšné maslo na panvici som dal petržlenovú vňať opražiť a za chvíľu so do nej pridal uvarené zemiaky. Asi 5 minút so ich miešal a ohrieval na tom. Odstavil zo sporáka a mal som hotové zemiaky.
-
10
Napokon po 20 minútach som pozrel zvitky boli hotové nemusel so už ďalej piecť. Vytiahol z rúry a išiel som servírovať.
-
11
Na tanier som dal zemiaky upečený zvitok. Pridál zaváranú uhorku feferónku a kolieska nakrájaného citróna. Zvitky sa spolu s bôčikom dobré prepiekli a malo to spolu ohromnú chuť, veru sme si pochutnali. Ak sa aj vy rozhodnete pre takúto rybu želám vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu