Eintopf zo zubáča, šošovice a zeleniny

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 13. septembra 2012
Eintopf zo zubáča, šošovice a zeleniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

850 g
100 g
350 g
50 g
20 g
350 g
300 g
1000 g, filety
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu prepláchneme studenou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata.

  2. 2

    Pridáme cesnak, paradajky, zelenú papriku, korenie a mletú sladkú papriku. Do základu dáme šošovicu aj s vodou a pomaly dusíme do zmäknutia.

  3. 3

    Keď je šošovica takmer hotová, navrch pokladáme osolené kúsky zubáča. Ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou a dáme ešte na 10 minút podusiť.

Diskusia k receptu

nonna
BRAVOOOO!!! Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Moji zahraniční budú určite "lajkať".
plashack
S týmto receptom som sa ešte nestretol, vyzerá originalne a hlavne zaujímavo, keď že som rybár tak ho vyskúšam no už teraz ma moje sympatie ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia