Eintopf zo zubáča, šošovice a zeleniny
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 13. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 13. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme studenou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata.
- 2
Pridáme cesnak, paradajky, zelenú papriku, korenie a mletú sladkú papriku. Do základu dáme šošovicu aj s vodou a pomaly dusíme do zmäknutia.
- 3
Keď je šošovica takmer hotová, navrch pokladáme osolené kúsky zubáča. Ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou a dáme ešte na 10 minút podusiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu