Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Chrumkavé kváskové muffiny
Recept na túto zvláštnu kváskovú dobrotu sa objavil na facebookovej stránke zarytých kváskomilov "Pecempecen" a pochádza pravdepodobne...
Kráľovským syrom plnené tekvicové kvety vo vínovom cestíčku
Len kvitnú a kvitnú a netvoria plody moje tekvice, tak som dnes odobrala niekoľko z nich,...
Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.
Úzkostlivé cestoviny
Vysvetlím názov : pri príprave som použil cestoviny "fusilli" a pretože som zvedavý tak som chcel vedieť...
Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...
Falošné hambáče
U nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho...
Caesar šalát s grilovaným kurčaťom
Ľahšia verzia klasického letného šalátu, ideálna na grilovačku.
Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...
Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe
Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný...
Zeleninová zapekačka
Nie je to príliš zložité na prípravu ale zasýti, využije sa v tomto recepte mladá zelenina....
Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...
Zlaté zemiačiky
Tento recept tom našla v časopise Mariane, ihneď bol vyskúšaný a výsledok mňam! :)
Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...
Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...
Zeleninová tofu panvička
Improvizácia na obed :) Množstvá sú prevažne orientačné, každý nech si zvolí pomery, aké chce....
Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....
Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...
Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Kurací šalát s broskyňou
V nedelu ste urobili slepačí vývar ale varené kurča vám zostalo :) po oberajte z nej mäsko...
Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....
Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...