
Grilovaná cuketa (cukina)
Grilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri...

Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....

Fazuľkový prívarok
Hlásim sa k tým, ktorí vďaka svojim rodičom, ja osobne i prarodičom, menovite našej úžasnej babičke lady Ann, pri „variovaní“ s mladou fazuľkou, pamätajú výraz „šesťtýždňová“....

Zeleninové placky do burgerov
Brokolicové placky sú top. Brokolicu však môžete vymeniť aj za inú zeleninu a pripravovať placky v...

Najlepšie bezlepkové plnené langoše
Naše langoše sú nenáročné na prípravu a sú vhodné ako rýchly obed a najväčšou výhodou je, že si ich môžete naplniť tým, čo máte práve v chladničke....

Kuracie kari s hruškami
Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné...

Fazuľková polievka nakyslo
U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou...

Špecialita zo švábky / zemiakov/
Rýchla večera, keď v chladničke zostanú zvyšky syra a salámy.

Brokolica s kuracinkou
Chutná brokolica s kuracinkou, zjemnená maslom, ochutená cesnakom a inými dobrotami. Tip na dobrý...

Bravčový bôčik plnený zeleninou
Anglickú zeleninu podusíme na masle, do ktorej pridáme soľ, dochucovaciu zmes (vegeta) a korenie...

Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...

Barbunya pilaki
Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám...

Medajlóniky s pórovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia pokrájame na medajlóniky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prudko...

Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Kuch
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný. Takže hojnosť tu podľa receptov našich babiek a prababiek predstavovali makové buchty, kapustníky či tvarohový závin, ktoré si v tomto regióne dopriali najmä na sviatky....

Cestoviny s tvarohom
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. V mise zmiešame 2 netučné tvarohy, vrecúško vanilkového cukru...

Oškvarkové valčeky
Prichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, ...

Zapekaná dobrota
Je veľmi teplo a tak sa asi nikomu nechce vyvárať zložité jedlá. Ja som urobila jednoduché...

Bazové lievance
Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento...

Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

Hanger steak na tymiane
Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica

Špenátový hovädzí perkelt z rúry
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len...

Pirohy plnené zemiakovou kašou
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vody ocedime, pridáme bryndzu, čierne korenie a vypracujeme...

Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia...

Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde
Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby...

Zapečená hliva
Hlivy narežeme a podusíme na cibuli spolu s olejom, pridáme mletú rascu. Do zapekacej misky...

Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...