Foto: hamka3
Prsia dáme podľa počtu osôb. Je to mňam !
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia obrežeme , aby mali približne rovnaký tvar a veľkosť. (z kúskov, čo zostali, som urobila soté). Pór nakrájame na kolieska a tie dáme ešte na polovicu.
-
2
Osolíme a okoreníme prsia, z oboch strán trochu naklepeme.
-
3
Na vyklepané prso natrieme trochu syru s príchuťou Niva, na to položíme plátok ementálu a dáme trochu póru ( podľa toho, ako veľmi ho máte radi ), netreba ho veľa, ja som dala 4 polovičky koliesok, a bolo to veľmi chutné. Potom prsko preložíme a zopneme ihlou, špáradlami alebo hocičím, čo máte. Ja som mala špáradlá.
-
4
Na panvici zohrejeme olej, kapsičky opečieme zo všetkých strán, podlejeme vodou a dusíme cca 30 min. pod pokrievkou.
-
5
Kým sa mäsko udusí, urobíme si omáčku : Smotanu vylejeme do hrnca a rozpustíme v nej nastrúhanú Nivu, keď sa spojí so smotanou, vmiešame zbytok nivového syra z črievka a obyčajný tavený syr. Miešame, kým sa nerozpustia syry a trochu prevaríme.
-
6
Ako prílohu som robila varené zemiačiky, ale keďže hladoši boli nedočkaví tak som narýchlo vypražila hranolky.
Diskusia k receptu