
Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...

Zelerovo-kurací šalát
Tento šalát je výborný, kto vyskúša, neoľutuje. Dá sa jesť studený, ale aj teplý, s prílohou, ale...

V trúbe pečené zemiakové mesiačiky
Takto pripravené zemiaky sú najmä zdravé, lebo sú pečené bez tuku. U nás sú veľmi v obľube,...

Vyprážaný pangasius
Toto jedlo robím veľmi rada, pretože všetky druhy rýb ľúbime a tiež potrebuje minimálny čas na...

Mrkvový šalát s jablkom a pomarančom
Chutovo sviezi jesenno-zimny salat, ktory je vdacnou prilohou k mäsu, k rybe, k syrom,...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Prázdny koláč
Tento koláč piekla moja stará mama vždy na Veľkú noc a na Vianoce, prázdny sa volal...

Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle...

Mäsko na barbecue omáčke
Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Sýrové vafle
V míse mícháme všechny přísady od mouky po máslo, až získáme hladké těsto. Přimícháme sýr,...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc. Šťavu z jedného pomaranča...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou
Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo...

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej
Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz...

Kapustnica-extra
Vegetariánska Kapustnica. Je to naozaj, veľmi chutná Kapustnica. Vrelo Vám ju odporúčam, budete...

Sedliacky chlieb
Slaninu opečieme a necháme stiecť od výpeku (podložíme panvicu napr. utierkou). Chleba vydlabeme. Zmiešame...