Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Foto: ingova
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájanú nadrobno orestujeme v panvici na oleji. Osolíme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté zemiaky ošúpeme, spolu so syrom tofu a s údeným syrom postrúhame najemno.
- 3
Do zmesi pridáme orestovanú cibuľu, vajce, posekané bylinky, osolíme a okoreníme. Prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vypracovali nelepivé cesto.
- 4
Z masy vyformujeme karbonátky. Obalíme ich v rozšľahanom vajci a v strúhanke a opečieme na panvici z obidvoch strán.
- 5
Šalátovú uhorku nakrájanú na kolieska osolíme, ochutíme kyslou smotanou, mletým čiernym korením, kôprom a nadrobno pokrájanou čili papričkou zbavenou zrniečok. Podávame s karbonátkami. Môžeme pridať aj zemiaky ako prílohu.
Tiež tofu fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu