Tofu fašírky
Tofu fašírky

Tofu karbonátky s uhorkovým dipom

ingova - fotkaingova, Želovce, 8. februára 2018
Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Foto: ingova

Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
1 ks
2 ks (uvarené v šupke)
30 g
1 ks (na obalenie)
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájanú nadrobno orestujeme v panvici na oleji. Osolíme, odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnuté zemiaky ošúpeme, spolu so syrom tofu a s údeným syrom postrúhame najemno.

  3. 3

    Do zmesi pridáme orestovanú cibuľu, vajce, posekané bylinky, osolíme a okoreníme. Prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vypracovali nelepivé cesto.

    Tofu karbonátky s uhorkovým dipom - obrázok 3
  4. 4

    Z masy vyformujeme karbonátky. Obalíme ich v rozšľahanom vajci a v strúhanke a opečieme na panvici z obidvoch strán.

    Tofu karbonátky s uhorkovým dipom - obrázok 4
  5. 5

    Šalátovú uhorku nakrájanú na kolieska osolíme, ochutíme kyslou smotanou, mletým čiernym korením, kôprom a nadrobno pokrájanou čili papričkou zbavenou zrniečok. Podávame s karbonátkami. Môžeme pridať aj zemiaky ako prílohu.

    Tofu karbonátky s uhorkovým dipom - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Páči sa mi. Skúsila by som to urobiť v rúre na peciacom papieri spolu so zemiakmi. Chutné jedlo,tofu mám rada.
Ak to má byť zdravé, tak určite urobiť v rúre alebo na kvalitnej, nepriľnavej panvici bez oleja, inak sa mi recept páči, tiež milujem tofu na rôzne spôsoby:):)