Foto: bibka
Tento recept neviem ako pre vás, ale pre mňa ľahký nebol :D. Zvlášť aj pre to, že som sa pri ňom aj učila :D. Zobraziť celý popisTento recept neviem ako pre vás, ale pre mňa ľahký nebol :D. Zvlášť aj pre to, že som sa pri ňom aj učila :D. Takže recept pozostáva z obyčajného (myslím) pizzového cesta. Ja, kedže ma nebavili nudné štangle som z neho urobila aj niekoľko mini bochníčkov a jednu pletenku :) Dúfam, že sa bude páčiť.. Dobrú chuť :)
príprava
na 240 °C
Postup
-
1
Rúru si necháme vyhriať na 240°C, pripravíme si suroviny a začneme s kváskom.
-
2
Do vlažnej vody rozdrobte droždie, pridajte lyžicu hladkej múky aj lyžicu cukru. Dáme do tepla, kde ho necháme narásť. (približne 15-20 min.)
- 3
Do misy preosejeme hladkú aj hrubú múku, soľ a pre chuť aj nasekaný rozmarín, ak máme doma :) Pridáme narastený kvások, olivový olej a začneme miesiť. Mne to išlo rýchlo a ochvíľu bolo cítiť pod rukami príjemné cesto.. Necháme nakysnúť..
- 4
Z nakysnutého cestíčka robíme guličky, paličky a ak nás budú nudiť, môžme sa dať aj do pletenky, alebo robiť čokoľvek, čo ulahodí nášmu oku :)
- 5
Naše výtvory poukladáme na plech a potierame roztlačeným cesnakom v olivovom oleji, alebo len olejom :)
- 6
Pečieme približne 12-15 min... Teda ja som piekla niekedy aj 10 ale to záleží od veľkosti, tvrdosti a farby :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu