Tuniak - rýchlo a jednoducho

monster95 - bez fotkymonster95, 6. septembra 2013
Tuniak - rýchlo a jednoducho
Foto: monster95

Som chlap, rád varím ale nie vždy nato mám čas. Toto je jeden z prípadov, keď som vymýšľal ZDRAVÚ večeru na rýchlo. Recept je Zobraziť celý popisSom chlap, rád varím ale nie vždy nato mám čas. Toto je jeden z prípadov, keď som vymýšľal ZDRAVÚ večeru na rýchlo. Recept je jednoduchý, verím že ho každý zvládne ;)

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

185 g
1 ks
180 g (alebo jogurt)
1 ks




Postup

  1. 1

    Na-začiatok dáme krajec chleba do hriankovača, upozorňujem, že hriankovač treba zapnúť, aby ste nečakali tak dlho ako ja :D .

  2. 2

    Zmiešame drveného tuniaka(nieje potrebné zlievať šťavu) s kyslou smotanou.

  3. 3

    Pridáme cibuľu nakrájanú na pol-kolieska, premiešame a dosolíme podľa chuti. Ak sa ponáhľate tak dobrú chuť,, ak nie tak môžete pridať aj paradajku na kocky, bazalku...

    Energetické hodnoty celého objemu bez chleba:
    1700KJ / 400,6kcal
    Bielk. 45,2 g !!!
    Sachar. 15,8 g
    z toho cukry ...4,3g
    Tuk. 18,6 g
    Vlaknina 2,5 g

Diskusia k receptu

afataga
nie som chlap, rada varim a niekedy robim uplne presne to iste + stava z citrona, aj hriankovac viem zapnut :-)
martinis
ešte trocha horčice, kyslých uhoriek a mrkvy a bola by to možno taká zdravšia treska v majonéze - tuniak v jogurte či smotane :)) výdatné jedlo, bodol by aj nejaký zeleninový šalát k nemu ;)

mimo tému : všimnite si, aký je tento recept jednoduchý a napriek tomu je napríklad pre mňa zdrojom inšpirácie. nevravím, že tu treba pridávať vodu so sirupom, ale aj takéto jednoduché recepty vedia nakopnúť fantáziu a rozhodne na nich nevidím nič zlé, pokiaľ sú dobre spracované a pohodlne čitateľné :)
iwuska
martinis, ty mas velmi podobne vytvory tym mojim :) kazde echt slovenske kaloricky a tukovo vydatne jedlo sa snazim zmenit do "racio" podoby a fakt ked pozeram tvoje recepty, tak vela krat akoby som videla svoje stvory :)
alali
iwuska,on tam ma aj viac receptov? mne okrem tohto uz ziadny iny nezobrazuje
iwuska
alali, to bola reakcia na koment martinisa, nad mojim komentarom :)
cesminaz
znie to dobre,mam rada taketo receptiky ;-) len asi by som dala tuniaka v oleji,lebo ten vo vlastnej stave mi chuti ako surovy :-))) @martinis :-))