Zapekaný karfiol
mala som doma karfiol a nevedela som, čo by som s nim urobila tak ma napadlo, že...
Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)
Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila,...
Cestoviny so zeleninovou omáčkou
Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...
Kysnutá slaná roláda po domácky
Robil som ho 17. 10. 12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som...
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Tekvicový nákyp s klobásou
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a...
Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, ...
Cuketovo-mrkvové placky „plnené“ syrom
Cuketu a mrkvu si postrúhame (jemno/ hrubo - podľa toho, komu ako chutí). Pridáme strúhaný...
Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami
O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín?...
Hubový perkelt s nokerľami
Keďže je práve teraz sezóna húb a nevieme čo s nimi (máme už pozavárane, nasušené a...
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...
Zemiaky na kyslo s vôňou húb
...alebo aj zemiaky „tokajúceho tetrova hlucháňa, či hlucháňa lesného“....
Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...
Pôstne kelové závitky
Na Zelený štvrtok nemusí by ťlen tradičný špenát. Spravila som na obed tieto kelové závitky a...
Diviačie mäso s medom a bylinkami
Inšpirovala som sa: http://varecha. pravda. sk/recepty/diviacie-maso-na-vine-s- medom/1715-recept. html
Špargľový šalát
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.
Strapatá nátierka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak...
Blato na ohni
Tento jednoduchý a sýty recept vznikol jedného slnečného dňa ďaleko od našej rodnej zeme smerom na východ....
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...
Zemiakový šalát, letný, bez vajíčok, do zelena :-)
Urobiť, túto osviežujúcu pochúťku, ma inšpiroval recept od "violetacamorova", Zemiakový šalát- a la Akis....
Rýchla cesnačka
Výborná polievka vhodná na zabíjanie bacilov ;) ja ju osobne milujem pretože bývam často chorá a naozaj...
Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....
Rezancovka s jablkami
Vnúčatá žiadali žemlovku, no nemala som žemle, rožky, žiadne pečivo. Tak sme vymysleli...
Maďarská hubová polievka
Na miernom plameni rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Varíme asi 5 minút, kým cibuľa...
Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som vkladala...
Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...