
Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky
Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.

Cícerovo-brokolicové karí
Určite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala......

Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......

Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...

Dusené bravčové zapečené na zeleninových zemiakoch
Ako sa vraví, z mála veľa, Kúsok bravčového stehna, zemiaky, zelenina, za...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Falošné jaternice
Tento recept je zdravšia, jednoduchá a rýchla alternatíva jaterníc, ktorá môže spestriť napríklad...

Bryndzové halušky so steakom a chrumkavou cibuľou
Ak pozorne sledujete Varechu, možno vám neušla reportáž z marca minulého roka s p. Mariánom...

Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...

Dušené masové koule plněné žampiony
Tento recept vznikl jako variace na téma "co dům dal", když jsem bydlel na ubytovně a...

Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...

Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...

Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...

Kačacie prsia a cuketovo-mrkvový šalát
Prsia dobre nasolíme. Položíme na studenú panvicu kožou dole. Tuk sa bude pomaly uvoľňovať....

Sójové rezance na čínsky spôsob
Varievam si trošku aj dietnejšie jedlá a tento recept mám veľmi rada.

Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...

Morčacia roládka so zemiakovou plnkou
Morčacie prsia narežeme, naklepeme, osolíme, a naplníme plnkou z ostatných surovín.

Pohánkovo-zeleninové rizoto
Pohánka je vďaka svojmu obsahu zaraďovaná aj medzi najzdravšie potraviny na svete. Zatracovaná obilnina totiž...

Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...

Morčacie prsia plnené jablkami a syrom
Celkom jednoduché jedlo, nevyžaduje dlhú prípravu... pokiaľ sa piekli prsia , urobila som si aj...

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Toasty s medvedím cesnakom
Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa...

Pilaf
Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko...

Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK
Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu...

Karfiolový paprikáš s mrkvou
Jednoduchý a rýchly bezmäsitý recept na večeru alebo obed, vhodný aj pre malé deti (ak sa...

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...

Tantuni
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja...

Kačica na pomarančoch so šalviou
Kačica patrí k jedlám, ktoré pripravuje šéfkuchár Igor Čehy najradšej, a nám odtajnil, ako...

Cestoviny s hubami
Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj...

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami