Plnené pečivo
Plnené pečivo

Poğaça/Hubami plnené Poača fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. mája 2017
Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept)
Foto: cesminaz

Slané kysnuté buchtičky plnené hubovou plnkou.

15ks
porcií
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
1,5 dl
1 ks
2 kopcovité PL
2 PL
1,5 ČL
2 dl
30 g
cca 0,75 dl
Plnka:
500 g
2 ks
1 ČL
podla chuti
podla chuti
1 ks (na potretie)
 (na posyp)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plnku budeme potrebovat 500 g šampiňónov, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Huby pokrájame na menšie kúsky a cibuľu na kocky. Dáme zatiaľ bokom..

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesime si cesto.. V miske najprv lyžicou premiešame múku, soľ a cukor. Pridáme bielok, olej, 2 kopcovité PL hustej smotany a už napučaný kvások. Ten sme si pripravili z 2 dl mlieka + 30 g droždia + 1 kl cukru. Tých zvyšných cca 0,75 dl vody pridame postupne. Vypracujeme vláčne, jemné, polotuhé cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Poprášime trochou múky a len tak zľahka vymiesime do bochníka. Vrch znova poprášime múkou a necháme nakysnúť cca 1 h..

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto kysne, si urobíme plnku. V jednej panvici si na troche oleja zosklovatíme trocha osolenú cibuľu. Potom pridáme huby, osolíme ich a zakryté dusíme do mäkka. Nech im vyvrie všetka šťava. Keď su huby hotové, vypneme oheň a ochutíme ich mletým čiernym korením, soľou a dáme za 1 kl mletej červenej papriky. Iba premiešame a dáme zatiaľ bokom, s paprikou sa už nedusí, to by malo inú chuť :-)

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, urobíme valec z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky cesta. Ja som rozdelila na 15 ks, príliš malé kúsky nie sú dobré. Každý jeden kúsok ešte raz vymiesime do bochníčka...

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nenecháme znova kysnúť ,ale hned s nimi pracujeme dalej. Bochníček rozťapkáme, naplníme plnkou cca 1 PL a uzavrieme ako buchtu :-) Plnku si od oka rozdeľte.

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplnené buchtičky poukladáme na naolejovaný a trocha pomúčeny plech. Natrieme žĺtkom, ktoré sme rozmiešali s kvapkou vody. Posypeme čiernou rascou a už aj dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 30 minút. Treba si to sledovať.

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené poača :-)

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poača sú výborné, ľahučké a mäkké ako vata. Táto hubová plnka je veľmi chutná, naučila som sa ju od švagrinej :-) Poaça sú chutné takto samotné, ale aj s dobrou polievkou ;-) Výborne sa hodia na desiatu, ale aj na piknik a výlet. Dobrú chuť...

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Hmm, to musí být dobrota, jeden batůžek jako druhý, nádherně do zlata upečený, hubová plnka, co víc si přát?! No co asi, být u zdroje! Krásná práce, milá Cesmínko, jsi šikulka šikulkovitá! Vidím, že za chvíli ti budou zrát maliny.
Veľmi pekné a aj iste chutné. Vyskúšam. Čiernu rascu nemám, dám obyčajnú. 1 vajce si použila aj do cesta a aj na potretie, je to úsporné.
Len ta hustá smotana neviem aká je . Snáď kyslá?
@Marienka 44 (25.5.2017 17:34)

Milá @Marienka nie,šampiňóny čistit vôbec netreba ak sú pekné zdravé a biele :-) Stačí ich len jemne umyť pod tečucou vodou.To som sa naučila este pred rokmi od Jamieho Olivera z TV :-) Tym ze ich zbytočne budete lúpat,im vraj ubereme na chuti :-) A čo sa tyka smotany,použila som u nas dostupnu červenú smotanu,tá je trolinku nasladlá.Ale kludne daj akú u vas vies kupit,mozes aj kyslovkavú :-)


@Cesminaz (26.5.2017 07:15)

Ďakujem za odpoveď,dala som tu vňaťku a este som urobila jednu zmenu: Ked buchticky boli na plechu a potreté žĺtkom, povrch som málinko posolila a posypala mletou a aj celou rascou. Tá čierna rasca má inú chuť ako obyčajná? Nepoznám to. Už ide plech do trúby, napíšem, ako chutili. :-)
Dnes som ich urobila, sú veľmi dobré, ďakujem za recept. Smotanu som dala kyslú, 16 o/o. Nuž veru, moje také pekné nie sú. Ty ich máš na fotke, kde vyhotovenú poaču držíš na ruke, také menšie, gustiózne už na pohľad, ja som ich mala také "poldomné". Ale nevadí, asi mi dobre kysli.

Pridaj komentár k receptu: