Plnené pečivo
Plnené pečivo

Poğaça/Hubami plnené Poača fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. mája 2017
Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept)
Foto: cesminaz

Slané kysnuté buchtičky plnené hubovou plnkou.

15ks
porcií
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
1,5 dl
1 ks
2 kopcovité PL
2 PL
1,5 ČL
2 dl
30 g
cca 0,75 dl
Plnka:
500 g
2 ks
1 ČL
podla chuti
podla chuti
1 ks (na potretie)
 (na posyp)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plnku budeme potrebovat 500 g šampiňónov, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Huby pokrájame na menšie kúsky a cibuľu na kocky. Dáme zatiaľ bokom..

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesime si cesto.. V miske najprv lyžicou premiešame múku, soľ a cukor. Pridáme bielok, olej, 2 kopcovité PL hustej smotany a už napučaný kvások. Ten sme si pripravili z 2 dl mlieka + 30 g droždia + 1 kl cukru. Tých zvyšných cca 0,75 dl vody pridame postupne. Vypracujeme vláčne, jemné, polotuhé cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Poprášime trochou múky a len tak zľahka vymiesime do bochníka. Vrch znova poprášime múkou a necháme nakysnúť cca 1 h..

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto kysne, si urobíme plnku. V jednej panvici si na troche oleja zosklovatíme trocha osolenú cibuľu. Potom pridáme huby, osolíme ich a zakryté dusíme do mäkka. Nech im vyvrie všetka šťava. Keď su huby hotové, vypneme oheň a ochutíme ich mletým čiernym korením, soľou a dáme za 1 kl mletej červenej papriky. Iba premiešame a dáme zatiaľ bokom, s paprikou sa už nedusí, to by malo inú chuť :-)

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, urobíme valec z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky cesta. Ja som rozdelila na 15 ks, príliš malé kúsky nie sú dobré. Každý jeden kúsok ešte raz vymiesime do bochníčka...

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nenecháme znova kysnúť ,ale hned s nimi pracujeme dalej. Bochníček rozťapkáme, naplníme plnkou cca 1 PL a uzavrieme ako buchtu :-) Plnku si od oka rozdeľte.

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplnené buchtičky poukladáme na naolejovaný a trocha pomúčeny plech. Natrieme žĺtkom, ktoré sme rozmiešali s kvapkou vody. Posypeme čiernou rascou a už aj dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 30 minút. Treba si to sledovať.

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené poača :-)

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poača sú výborné, ľahučké a mäkké ako vata. Táto hubová plnka je veľmi chutná, naučila som sa ju od švagrinej :-) Poaça sú chutné takto samotné, ale aj s dobrou polievkou ;-) Výborne sa hodia na desiatu, ale aj na piknik a výlet. Dobrú chuť...

    Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Milá @Haji dakujem za tvoj komentík,si milá ako vždy :-) Ano,pomaly budu aj maliny :-) Prajem ti krásny deň!
1x haji
Hmm, to musí být dobrota, jeden batůžek jako druhý, nádherně do zlata upečený, hubová plnka, co víc si přát?! No co asi, být u zdroje! Krásná práce, milá Cesmínko, jsi šikulka šikulkovitá! Vidím, že za chvíli ti budou zrát maliny.