Plnené kuracie stehná

podravka - fotkapodravka, 7. augusta 2016
Plnené kuracie stehná
Foto: podravka

Komerčný recept
Tento nápaditý a chutný recept pozostáva z jemných a šťavnatých kuracích stehien plnených syrom a zabalených v slanine.

4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g vykostené
1 bal
3 ks
100 g
12 plátkov (alebo slanina)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút.

  2. 2

    Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po odkostení a opatrne rozkrojíme.

  3. 3

    Mladú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme a obalíme v slanine. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.

  4. 4

    Obalené kuracie stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C po dobu 40-50 minút.

  5. 5

    Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.

Diskusia k receptu