Foto: sdb
Opäť ultrarýchla kuchyňa pre ultrazaneprázdnených. Použite čo chladnička dala a večerajte raz dva.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Práznačné "čo chladnička dala" je tu skutočne doma, použite čokoľvek, na čo práve máte chuť, alebo čo vám poskytne chladnička či mrazák. Pre mňa surovina, ktorá nesmie chýbať je cícer, pretože je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov, zinku, vápnika, železa, kyseliny listovej. Vďaka nízkemu obsahu tukov patrí k najľahšie stráviteľným strukovinám a je teda vhodný aj pre ľudí, ktorých bežne nadúva, pre tehotné ženy či kojace matky, vegetariánov a vlastne každého :)
-
2
Do misy si nasypte očistené a pokrájané zemiaky (ak vám varenie ponáhľa, 10 minút ich povarte), osoľte, okoreňte a prípadne pridajte trochu byliniek (toto isté namiešate do paradajkového pretlaku) cícer, ak máte chuť tak mäso podľa ľubovôle - klobásku, slaninky, údené, šunku, slovenskú točenú, prosciutto... Podľa chuti pokojne pridajte aj syr, alebo olivy, orechy, iné strukoviny, skrátka čokoľvek. Ja som zástanca jednoduchých jedál a nerada miešam príliš veľa chutí, ale nenechajte si do toho nikým kecať. Môžete to nechať pekne na poschodíčka...
-
3
Alebo pomiešať. Ak varíte na efekt, varte deň vopred, nepomiešajte a nechajte vychladnúť. Bude sa dať pekne pokrájať na kocky a "poschodia" budú pekne viditeľné.
-
4
Paradajkový pretlak zmiešajte so soľou, korením, bylinkami a nalejte na pripravenú misu. Pečte 45 minút v rozpalenej rure ak ste zemiaky nevarili, cca 20 minút, ak ste ich povarili. Hotové naporcujte na taniere, prikryte syrom, alebo postrúhajte ho naň.
@sdb - pekny recept len sa mi tam zda vela toho pretlaku. Vecera raz dva, ktora trva hodinu a pol? U nas vzdy bolo "som hladnyyy" co znamenalo ihned :-)