Zemiaková ryža fotorecept
Foto: 2010
Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti Zobraziť celý popisMladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj zemiaky a slaninu. Mnozstva nedavam - to co ostalo od vcera. https://omnivorescookbook.com/potato-fried-rice/
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Predvarene zemiaky ( zvysok od vecere) nakrajame na mensie kocky, Mensiu cibulu nakrajame na drobno aj dva tri struciky cesnaku. Ja som pouzil 3 platky slaniny ale nasa slanina je skor ako prerastene udene maso a nakrajal som tiez na kocky. No a jarnu cibulku na ozdobu 2.
-
2
Do woku som na rozpaleny olej dal oprazit, cibulu, slaninu a pridal zemiaky a prehadzoval - opekal - stir fry.
-
3
Do oprazenych zemiakov som pridal ryzu od vcera ( alebo predvcera?), a zacal oprazat . Ryza by sa mala pouzit klasicka biela, u nas bola cervena co ostala.
-
4
Po niekolkych minutach som ryzu odsunul na stranu a vytvoril miesto na vajicka. Spravil volske oka, posekal na mensie kusky a premiesal s ryzou.
-
5
Pridal rozmrazeny hrasok a jarnu cibulku, ochutil korenim a lyzicou - dvoma, sojovej omacky, a minutu poprehadzoval.
Diskusia k receptu