Zemiaková ryža
Zemiaková ryža

Zemiaková ryža fotorecept

2010 - bez fotky2010, 3. apríla 2018
Zemiaková ryža (fotorecept)
Foto: 2010

Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti Zobraziť celý popisMladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj zemiaky a slaninu. Mnozstva nedavam - to co ostalo od vcera. https://omnivorescookbook.com/potato-fried-rice/

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 varené
 uvarená
 (údené mäso)
 mrazený




Postup

  1. 1

    Predvarene zemiaky ( zvysok od vecere) nakrajame na mensie kocky, Mensiu cibulu nakrajame na drobno aj dva tri struciky cesnaku. Ja som pouzil 3 platky slaniny ale nasa slanina je skor ako prerastene udene maso a nakrajal som tiez na kocky. No a jarnu cibulku na ozdobu 2.

    Zemiaková ryža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do woku som na rozpaleny olej dal oprazit, cibulu, slaninu a pridal zemiaky a prehadzoval - opekal - stir fry.

    Zemiaková ryža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do oprazenych zemiakov som pridal ryzu od vcera ( alebo predvcera?), a zacal oprazat . Ryza by sa mala pouzit klasicka biela, u nas bola cervena co ostala.

    Zemiaková ryža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po niekolkych minutach som ryzu odsunul na stranu a vytvoril miesto na vajicka. Spravil volske oka, posekal na mensie kusky a premiesal s ryzou.

    Zemiaková ryža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridal rozmrazeny hrasok a jarnu cibulku, ochutil korenim a lyzicou - dvoma, sojovej omacky, a minutu poprehadzoval.

    Zemiaková ryža (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Hezke stranky, usmevná kombinace, ale proč ne :-) Kdyz s bramborou testoviny, tak klidne i ryze. Někdy spáchám.
evelynba
Teda !!!! Výborný návod, ako chutne spracovať zvyšky príloh - aj u nás sa stáva, lebo mäso sa zje, keďže chlapi sú mäsožravci, no a prílohy ostanú. Dík za nápad.
frezia68
Keď ja som dnes jedla segedín so zvyškom ryže,viem si predstaviť aj Tvoje jedlo,ako celkom jedlé,aj chutné.
farbuska
Aj v Indii sa robí čosi podobné, teda zemiaky s ryžou ako základ, len tam nejdú vajcia, ale uvarená šošovica a iné koreniny. Je to celkom chutné jedlo.
silvia68
@2010 Dnes som robila podľa tvojej inšpirácie niečo veľmi podobné, cibuľa, údené čo ostalo zo sviatkov, zemiaky, ryža, dve vajíčka , osoliť opopriť a hotovo. Na vrch trochu strúhaného syra , k tomu podľa želania čalamáda alebo cvikla. Super rýchly nápad ako spracovať chutne zvyšky z chladničky. @farbuska tá šošovica je dobrý nápad
2010
Nonya sefkuchar Wan z malajzie vo svojej kucharskej knihe Simply Sedap ma este blaznivejsiu verziu zemiakovej ryze, kde pridava uhorky, paradajky, chilli, kuracinu a krevety, ochutene curry, zazvor, cesnak, kesu.


2x frezia a haji
frezia
Zaujimave, pekne farebne, vyskusam, ked mi zostane ryza.
2010
Este jedna taka ina ryza cibulova, recept nepridavam, stranka sa posuva stale viac ku klasickym slovenskym receptom co je OK.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia