Veľkonočná kapustnica

martapa - fotkamartapa, 20. apríla 2014
Veľkonočná kapustnica
Foto: martapa

Tento recept som získala od mojej kolegyne a už tradične varíme túto kapustnicu na Bielu sobotu.Všetkým v rodine veľmi chutí.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 l
250 g
2 - 3 ks
3 PL
 na zahustenie
500 ml
1,5 kg
6 - 8 ks




Postup

  1. 1

    Do vriacej kapustnice vložíme údené mäso,keď je uvarené vyberieme /to si nechávame k cvikle s chrenom/. Z 1/2 masla,cibule,papriky a 1 PL hladkej múky si pripravíme zásmažku,zahustíme ešte smotanou s 1 PL múky.Necháme chvíľu prevrieť,znížime teplotu a opatrne postupne popúšťame celé vajcia.

  2. 2

    Ako prílohu používame varené zemiaky,nakrájané na kocky , zapražené maslom s cibuľkou a paprikou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, vajcovú kapustnicu sme tu ešte asi nemali. Aj ja som robila, ešte z nej máme dosť, ale takú inú, s mäsom , hríbami, klobásou.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia