Horčicové diviačie plátky fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 16. decembra 2012
Horčicové diviačie plátky (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Taktiež mäsko mi priniesla mamkina kolegyňa tak som spravila aj niečo také:)

4
porcie
40 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 plátkov
Omáčka:
podľa chuti
150 g
0,7 l
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko red prípravou dáme aspon na 30-40 minút odležať do trocha octa. Mäso naklepeme,osolíme, okoreníme potrieme horčicou.

    Horčicové diviačie plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prudko opečieme na oleji.

    Horčicové diviačie plátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vodou(alebo vývarom) a dusíme do mäkka.....cca 30-40 min

    Horčicové diviačie plátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred koncom pridáme kyslú smotanu,biele víno,dochutíme worcesterskou omáčkou a citrónom....ešte trocha dusíme čím omáčka zhustne a môžme ňou mäsko poliať.

    Horčicové diviačie plátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako príloha sú vhodné zemiaky.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Divinu vždy môžem, môže to byť OK, len treba dodať, že víno určite suché a pri divine je lepšie použiť červené alebo biele hodne extraktívne, staršieho dáta. ukladám do KK.

Pridaj komentár k receptu: