Hrianky so šampiňónmi na večeru fotorecept

pusta - fotkapusta, 9. mája 2013
Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept)
Foto: pusta

Mala som včerajšie žemle, spravila som ich ako hrianky a rýchla jednoduchá chutná večera bola na stole, vyskúšajte, ak chcete.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 g
1 ks
1 strúčik
3 - 4 listy (bylinky podľa vlastného výberu)
podľa chuti
podľa chuti
20 g
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    V panvici na rozohriatom oleju na cibuli som orestovala šampiňóny - asi 10 minút a prelisovaný cesnak - asi 1 minútu.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medvedí cesnak som pokrájala na hrubo, ak nemáte medvedí cesnak, môžete použiť bylinky, ktoré máte radi.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žemle som rozkrojila priečne na polovicu.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrstvila som šampiňónovú zmes na žemle aj s olejom, v ktorom sa opekala.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypala som pokrájaným medvedím cesnakom.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené žemle som dala na plech s teflónovou fóliou a pokládla kúskom masla.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút, viac netreba, aby žemle zostali mäkké a trošku chrumkavé, keby sa piekli dlhšie, boli by žemle tvrdé a spálené. Túto zmes môžete dať aj na krajce včerajšieho chleba. Je to rýchla chutná sýta a teplá večera, ktorú som podávala s ľahkým paradajkovým a listovým šalátom. okorenila som až hotové čerstvo mletým čiernym korením,mám rada vôňu čerstvého korenia a huby milujú korenie.

    Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kimlo
Ešte som len fotku videl a hneď som vedel že je to Tvoj recept! Ďalší klenot do zbierky úžasných pochúťok od Teba...
afataga
presne takto robievam, ked donesieme z lesa huby, len ja huby robim na masti, je to vyborne
kecemis
@pusta vynikajuce. Ja huby oprazim na masle a davam k nim aj na tenko pokrajanu papriku. Ukladam do KK
mariamka
krasne, vonave, chutne, urcite urobim, moji chlapi mozu na noc aj klince, ja si to dam radsej cez den :)
pusta
@afataga , huby na masti som ešte nerobila, ale rada by som raz tal spravila rýdzik surovčkový, vraj chutí ako pečené mäso.
dakujem.
pusta
@kecemis , tentokrát som dala maaslo na vrch, lebo sa pečieb ešte na žemli a aj t premastí a ochutí. inak robím tak ako ty.
dakujem.
afataga
pred par rokmi, ked sme este mali tv, bol v nejakej relacii odbornik na huby a on hovoril, ze huby sa maju zasadne robit iba na masti, rydziky takto nerobim, su dost tuhe, skor suchohriby, masliaky a vaclavky, samozrejme ze bez medvedacieho cesnaku, lebo uz nie je
pusta
@mariamka , len im sprav teraz, ked je hokej, aj ty budeš mať viac času pozerať :-)
dakujem.
pusta
@afataga , taliani zase tvrdia, že maslo je najsuprovejšie. už som minula domácu masť, ked znovu vytopím,. určite spravím aj na masti.
známy čský kuchár a hubár pán Vrbka zase takto na masti robí výlučne rýdzik a hovorí, že je ako pečené mäso :-)
luss44
jáj, hneď ma chytá hlad nenormálny... vyzerá to prudko jedlé :)
mesiar50
Pozor ! mám rád aj hríby nielen mäsko !Tvoje by mi bodli na raňajky
vyzerajú veľmi fajnovo.
pusta
@mesiar50 , aj ja. kľudne aj na raňajky :-)
dakujem.
mám otázku, v tej oblasti okolo teba, kde žiješ, poznáš istú obec menom Csécs, ak áno, preložmi prosím ťa, názov do slovenčiny. vdaka
mesiar50
@pusta
Csécs - Čečejovce
pre pána Jána čo tam zháňaš...je to od nás na 208 km
Je to od Košíc 22km.
Aby si mala prehľad Šahy-Nitra cca.100km
Šahy-Levice cca.50km
Šahy-Budapest cca.100km
Samozrejme tie údaje hore vyšie ohľadom csécsu mi pomohol Mr.google
pusta
@mesiar50 , áno - to je to, čo som našla aj na mape - Čečejovce, len som chcela vedieť, či si dobre myslím, že je to Csécs.
chystám sa na jednu ich špecialitu. dnes začínam a toto som potrebovala do názvu receptu. drž mi palce, aby sa mi podarila!
srdečne ti dakujem, myslela som si, že ty by so to mohol vedieť a nemýlila som sa. pomohol si mi :-)
dakujem.
mesiar50
@pusta
Áno myslela si to správne.Maďari mi odpísali to čo som ti písal predošle.
Tak potom držím všetky desať prstov nielen palce...nech sa ti darí
Naozaj nieje čo ďakovať keď som vedel pomôcť tak veľmi rád
pusta
@vdaka , už sa pácuje v chladničke :-) potrvá to pár dní, ale rp sa mi páči, tak hádam bude, ako má byť.
ildinka
No u mňa s pečenými hubami nič nepokazíš......rada nimi nahradím aj mäso....
pusta
@ildinka , ak sú huby, mäso môže byť, ale vôbec nemusí byť. mám ich rada samotné:-)
dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia