Kačica na pomarančoch
Foto: podravka
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
16 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme, posypeme vegetou a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.
- 2
Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme. Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.
- 3
Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.
- 4
Podávanie: Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.
Tiež pečená kačica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mňa zaujíma, prosím pridaj
kacka1,5 kg, 5 pomarrancov, 2 jablcka, 1 klincek , 50 g masla 1 PL octu, 2 kocky cukru 1 citron, 1dl bieleho vermutu, 1 PL maizeny, sol a korenie. Osolit a okorenit vnutro kacky, nplnit ju 2 jablkami a na platky narezanym pomarancom + klincek.
Opiect na panvici a dat piect na 210 °C do cervena.Ppripravit karamel z cukru a octu.; pridat stavu z pol citrona, vermut, sol, korenie a dva osupané pomarance narezané na kolieska. 5 minut pomaly povarit. Do trosky tejto omacky pridat 1PL maizeny a zahustit ju. Upecenu kacku poliat touto omackou. Podavam ju s ryzou.
Ďakujem pekne, pri najbližšej vhodnej príležitosti vyskúšam.