Pečená kačica
Pečená kačica

Kačica na pomarančoch

podravka - fotkapodravka, 4. septembra 2017. Komerčný recept.
Kačica na pomarančoch
Foto: podravka

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

4
porcie
50 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
240 g
1 lyžica
200 ml
200 ml
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.

  2. 2

    Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme. Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

  3. 3

    Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

  4. 4

    Podávanie: Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: