Pečená kačica
Pečená kačica

Kačica na pomarančoch

podravka - fotkapodravka, 4. septembra 2017. Komerčný recept.
Kačica na pomarančoch
Foto: podravka

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

4
porcie
50 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.

  2. 2

    Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme. Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

  3. 3

    Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

  4. 4

    Podávanie: Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Diskusia k receptu

tanaivan
Najväčsia tragédia kuchárov je ich vlastná fantázia- si sa trafil kačacie stehná 8 minút- si bol veľmi hladný...
chorvatka
No tu vo Francuzsku sa kacacie maso kozumuje nedovarené, vnutri len "ruzové" a s krvou na tanieri. Ja to proste nemôzem ani vidiet a nie tak zjest. Najlesiu kacicu na pomarancoch som jedla pred 40 rokmi v Londyne v retauracii Bentley's. Stava je na karameli a s vermutom, ak to niekoho zaujima, môzem prilozit recept.
chorvatka
@kukulienka71 (12.2.2022 19:16)
kacka1,5 kg, 5 pomarrancov, 2 jablcka, 1 klincek , 50 g masla 1 PL octu, 2 kocky cukru 1 citron, 1dl bieleho vermutu, 1 PL maizeny, sol a korenie. Osolit a okorenit vnutro kacky, nplnit ju 2 jablkami a na platky narezanym pomarancom + klincek.
Opiect na panvici a dat piect na 210 °C do cervena.Ppripravit karamel z cukru a octu.; pridat stavu z pol citrona, vermut, sol, korenie a dva osupané pomarance narezané na kolieska. 5 minut pomaly povarit. Do trosky tejto omacky pridat 1PL maizeny a zahustit ju. Upecenu kacku poliat touto omackou. Podavam ju s ryzou.
chorvatka
Zabudla som upresnit, ze kacka sa ma do cervena opiect na masle, ale da sa to i bez toho; No a nakoniec tu zahustenu omacku, ktoru sme si pripravili v hrnceku, pridame do nezahustenej a trosku povarime. Pozor, aby ste nerozvarili kolieska pomarancov.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha