Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke fotorecept
Foto: Marinas
Tento relatívne rýchly receptík robím vždy, keď dostanem chuť na cestoviny a kuracinku :)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Najprv si v osolenej vode necháme uvariť cestoviny podľa vlastného výberu. Ja pre tento recept najradšej používam tzv. vrtuľky. Po uvarení vodu zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme postáť.
-
2
Na panvici zohrejeme olej, na ktorom do penista orestujeme cibuľku. Potom pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne (alebo stehná bez kosti), okoreníme a osmažíme.
-
3
Keď je mäso trochu osmažené a pustí šťavu, pridáme surimi, mierne podlejeme a dusíme do mäkka.
-
4
Medzitým si spravíme jednoduchú omáčku, ktorou zalejeme cestoviny s mäsom. Omáčku si spravíme tak, že zmiešame 250 ml smotany na varenie s jedným väčším čiervkom taveného syra, ktorý necháme roztopiť, pridáme bazalku, privedieme k varu a odstavíme.
-
5
Nakoniec zmiešame cestoviny s mäsom, surimi a výpekom. Všetko to uložíme na vymastený menší plech, zalejeme omáčkou a znova zľahka premiešame. Necháme piecť 30 minút pri 180-200 stupňoch.
-
6
....No a vyberieme z rúry a poprajeme si Dobrú chuť :D :)
ja neviem, co sa ti nepaci, ved su tam same mnamky - bambino a surimi, k dokonalosti chyba uz len kukurica
Nepaci sa mi, chyba grilovacie korenie a korenie na gyros...
No fuj...
S tou kukuricou.. fajn nápad :) ;) .... A k tomu.. veď každý máme iné chute :) Ja osobne by som grilovacie korenie a korenie na GYROS do zapekaných cestovín nedávala :)
veru fuj
;) Ale vďaka za inšpiráciu, možno skúsim narvať korenie na gyros a grilovacie korenie do cestovín, keď budem mať svoje dni ;) ;) Vtedy mám aj ja nezmyselné chute :)
Nezmysel je uz ten povodny uverejneny recept :D
Ako tak pozerám, tak to máte spoločné :)
frontálny útok na isis,alebo daeš.
Ja vegetu nepoužívam takmer vôbec.
Surimi, nazývané aj krabie tyčinky, sú imitáciou krabieho mäsa. Vyrábajú sa zvyčajne z tresky. Rybie mäso sa drví a farbí, aby pripomínalo krabie mäso.
neviem co je na tom zle ked clovek vyjadri svoj negativny nazor na pouzite suroviny alebo recept, Omnoho viac sa ich tu predvadza s ochkanim, mnamkanim a chvalenim cohokolvek bez ladu a skladu len aby sa zapacili. To nie je predvadzanie?
napísala si to veľmi dobre.