Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke fotorecept

marinas - fotkamarinas, 8. februára 2017
Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept)
Foto: Marinas

Tento relatívne rýchly receptík robím vždy, keď dostanem chuť na cestoviny a kuracinku :)

5
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g (podľa vlastného výberu)
5 ks
1 ks
7 ks
250 ml
1 ks (Bambino)




Postup

  1. 1

    Najprv si v osolenej vode necháme uvariť cestoviny podľa vlastného výberu. Ja pre tento recept najradšej používam tzv. vrtuľky. Po uvarení vodu zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme postáť.

    Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej, na ktorom do penista orestujeme cibuľku. Potom pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne (alebo stehná bez kosti), okoreníme a osmažíme.

    Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso trochu osmažené a pustí šťavu, pridáme surimi, mierne podlejeme a dusíme do mäkka.

    Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si spravíme jednoduchú omáčku, ktorou zalejeme cestoviny s mäsom. Omáčku si spravíme tak, že zmiešame 250 ml smotany na varenie s jedným väčším čiervkom taveného syra, ktorý necháme roztopiť, pridáme bazalku, privedieme k varu a odstavíme.

    Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec zmiešame cestoviny s mäsom, surimi a výpekom. Všetko to uložíme na vymastený menší plech, zalejeme omáčkou a znova zľahka premiešame. Necháme piecť 30 minút pri 180-200 stupňoch.

    Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ....No a vyberieme z rúry a poprajeme si Dobrú chuť :D :)

    Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marinas
@Afataga (8.2.2017 20:14)

S tou kukuricou.. fajn nápad :) ;) .... A k tomu.. veď každý máme iné chute :) Ja osobne by som grilovacie korenie a korenie na GYROS do zapekaných cestovín nedávala :)
marinas
@Mirop (8.2.2017 21:20)

;) Ale vďaka za inšpiráciu, možno skúsim narvať korenie na gyros a grilovacie korenie do cestovín, keď budem mať svoje dni ;) ;) Vtedy mám aj ja nezmyselné chute :)
mirop
@Marinas (8.2.2017 21:23)

Nezmysel je uz ten povodny uverejneny recept :D
radox1
ja to odlahcim na srandu:
frontálny útok na isis,alebo daeš.
1x radox1
luclup
Ja by som ochutnala :) Len nie su tie cestoviny velmi makke ? Ked ich uvaris, a potom este 30 minut pecies. Inak preco nie, krabie tycinky by som uz nedavala, ked je tam masko ale inak v pohodke. Poslednou dobou ludom vadia rozne suroviny pouzite v receptoch, a par jednotlivcov sa tu predvadza pomerne casto. Nic si z toho nerob :P
redakcia
@Rolfynka (9.2.2017 05:54)

Surimi, nazývané aj krabie tyčinky, sú imitáciou krabieho mäsa. Vyrábajú sa zvyčajne z tresky. Rybie mäso sa drví a farbí, aby pripomínalo krabie mäso.
luclup
Zaujimave ale je, ze vacsinou su to stale ti isti ludia :) Nehovorim ked je kritika konstruktivna, ale robit si "posmech", to neuznavam. Kritika sa da vyjadrit aj sposobom, ktory daneho cloveka neurazi, ani neponizi. Ked napisem mnam, myslim to vazne, a viem si chut daneho receptu predstavit (nepredvadzam sa tym). Ked sa mi recept nepaci, nenapisem nic a idem dalej. Ked to danemu cloveku chuti a chce sa s tym podelit, nech sa paci.
chica114
No mňam......cestovinky milujem takže toto jedielko by mi určite veeeľmi chutilo :-P preto dávam 5* a KK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia