Nikuman (parené bochníčky)

sandriw - fotkasandriw, 13. júna 2014
Nikuman (parené bochníčky)
Foto: sandriw

Slovenská adaptácia japonského receptu, ktorý bol adaptovaný z čínskeho receptu :D Komplikované? Nie! Mňamky chutné :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Suroviny

Cesto:
200 g
1 PL
1 ČL
 štipka
100 ml (alebo voda)
1 PL
Plnka:
100 g
5 ks
2 ks
10 cm
10 cm
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, PDP, cukor a soľ si preosejeme do misky, pridáme mlieko (vodu) a olej. Vymiesime hladké cesto a necháme ho 20 minút odpočinúť.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme plnku. Cibuľku, pór, hríby a papriku si nakrájame na drobné kocky. Cukinu si nastrúhame na jemnom strúhadle. Všetko zmiešame s mäsom, osolíme a okoreníme. Rozdelíme na osem porcií.

  3. 3

    Z cesta si spravíme hrubší šúľok a rozdelíme ho tiež na osem častí. Z každej časť si vyvaľkáme kruh, do ktorého stredu dáme plnku. V dlani si z cesta vytvoríme batôžtek a okraje k sebe dobre postláčame, aby sa počas varenia neroztvoril.

  4. 4

    Na panvici si na strednom ohni rozpálime olej. Poukladáme na ňu batôžky a pečieme 1 minútu. Potom zalejeme cca 180 ml vody a zakryté paríme na stredne nízkom plameni 8 – 9 minút. Potom odkryjeme prilejeme 1 PL olivového oleja a na veľkom plameni varíme, kým sa voda úplne neodparí a na spodku batôžka nám nevznikne chrumkavá kôrka.

    Nikuman (parené bochníčky) - obrázok 4
  5. 5

    V pôvodnom recepte boli na rovnaké množstvo múku 2 PL cukru. Na mňa by to bolo príliš sladké, tak som to zredukovala na 1 ČL a pridala navyše soľ na zvýraznenie chuti. Piecť batôžky odporúčam jedine na nepriľnavej panvici, lebo inak môžete oškrabávať. Tento recept sa prezentoval ako jednoduchší spôsob, než si ich pripraviť rovno na paráku. Hm, no neviem, ale je každopádne to zaujímavá obmena :) Ak to chcete klasicky naparovať, tak tomu dajte 10 minút, nech sa aj plnka stihne poriadne uvariť. Výhodou tohto receptu je, že si z neho môžete pripraviť aj do zásoby. V prípade, že nestíhate nič uvariť len rýchlo vytiahnete z mrazáku, hodíte do pary a máte chutný obed, alebo večeru ;) Jeme len tak „na sucho“, alebo namáčame do sójovej omáčky. Ale aj kyslé uhorky sú k tomu super :D

    Nikuman (parené bochníčky) - obrázok 5

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Postup mi ripomína parené buchty mojej babky: tiež mali krásnu pripečenú kôrku. Na slano to môže byť zaujímavá zmena a dobrota.
lakavy bochnicek ,, ja na prvy pohlad aka fajna skoricova buchta,, ale ty mas vyssi level, este som na slano nerobila ale paci sa mi to, vratane foto aj popisu, mam rada recepty s myslienkou, krasny servis :)
Pekne -) 5*cela azii je posadnuta parenymi buchtami, jedine ze polohruba muka tu nieje a tradicne sa viacej robia z ryzovej a tapiokovej muky ako tieto nase Banh Beo mini buns plnene krevetami



Pridaj komentár k receptu: