
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...

Bread pudding/Chlebový puding
Je to velmi jednoduchá sladkost, ktora sa velmi podoba nasej slovenskej žemlovke :-) Inspiraciu mam z...

Karé Emile Henry
mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ... a je perfektný :-) ďakujem,...

Bryndzovník
Možno mnohým pripomenie populárny "quiche", postup je určite podobný, no ja ako lokál patriot sa...

Tuniakové cestoviny s pestom, olivami a hubami
Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodla, že si spravím cestoviny, keď už si varím...

Hovädzie carbonnade
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som...

Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.

Strapatý rezeň
Je to jedlo, ktoré je v našej rodine veľmi obľúbené a recept koluje po celej našej...

Pečená koreňová zelenina a zemiaky
… rady, návody, skúsenosti?! Pravdepodobne do niektorej z týchto troch „podskupín”, nie medzi rcp,...

Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky
Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto...

Kuracie prsia so syrom
Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.

Tuniakový šalát s avokádom a jablkom
Da sa servirovat na hrianke, alebo chlebe, aj ako dip, alebo aj na teplo...

Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v...

Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...

Kyslá kapusta s údeným mäsom
Krkovičku nakrájame na kocky a opražíme ju na bravčovej masti vo väčšom hrnci...

Kuracia roláda z parného hrnca
už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada.....

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...

Fresh wrap
Veľmi dobré a sýte jedlo, ktorého príprava vám nezaberie až tak veľa času. Wrapy aú...

Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....

Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

Zapekané chleby so šampiňónmi
Tento recept mám z jednej knihy o delenej strave a kto má rad šampióni, ten ho...

Vegetariánske čili s bulgurom
Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník....