Langoše

vanden - fotkavanden, 4. júna 2013
Langoše
Foto: vanden

Chutné jarmokové ale aj domáce jedlo.

12+
porcií
80 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 čl
1 ks
1,5 dcl
Kvások:
2,5 dcl
1 PL
1 kocka




Postup

  1. 1

    Zo surovín urobíme cesto a pridáme vopred pripravený kvások. Necháme cesto v teple vykysnúť.

    Langoše - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozváľkame a ponaťahujeme na kolieska.

    Langoše - obrázok 2
  3. 3

    Pokladáme do rozpáleného oleja a pražíme. Ak sa urobia bublinky ako na obrázku, prepichneme ich špajdlíkom.

    Langoše - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú hotové, môžeme na ne dať pretlačený cesnak zmiešaný s vodou, kečup a nastrúhaný syr alebo tatarku.

    Langoše - obrázok 4

Diskusia k receptu

isabel2
No Ty si šikovná - obdivujem Ťa a želám veľa úspechov v pečení a varení.Si zlatá,mám v Tvojom veku vnučku,ktorá tiež radá varí i pečie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia