Ragú zo srnca a z húb s rezancami
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 10. decembra 2015

Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na rezance: | |
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| trochu |
|
| Na srnčie ragú: | |
| 600 g (alebo iná časť na guláš) |
|
| 200 ml |
|
| 300 g |
|
| 200 ml |
|
| 300 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| trocha (alebo zemiakový škrob) |
|
| 100 g |
|
| čerstvý |
|
| 1 plátok |
|
Postup
-
1
Rezance: Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničke.
- 2
Cesto vyvaľkáme na 2 mm a vyrežeme dlhé rezance so šírkou 2–3 cm. Uvaríme do polomäkka v slanej vode.
- 3
Ragú: Mäso, cibuľu a mrkvu nakrájame na rovnaké kocky. Najskôr opražíme cibuľu spolu s mrkvou dozlata, pridáme mäso a rajčinový pretlak, zarestujeme červené víno, dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a borievkami.
- 4
V druhom hrnci uvaríme huby, vodu zlejeme a huby pridáme k mäsu. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 2–3 hodiny, až kým mäso nezmäkne. Na záver pridáme čerstvý tymian, omáčku zredukujeme a zjemníme maslom.
- 5
Rezance uvaríme v osolenej vode 2–3 minúty a podávame premiešané so srnčím ragú.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu