Ragú zo srnca a z húb s rezancami

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 10. decembra 2015
Ragú zo srnca a z húb s rezancami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na rezance:
150 g
250 g
3 ks
2 ks
 trochu
Na srnčie ragú:
600 g (alebo iná časť na guláš)
200 ml
300 g
200 ml
300 g
50 g
 trocha (alebo zemiakový škrob)
100 g
 čerstvý
1 plátok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezance: Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničke.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na 2 mm a vyrežeme dlhé rezance so šírkou 2–3 cm. Uvaríme do polomäkka v slanej vode.

  3. 3

    Ragú: Mäso, cibuľu a mrkvu nakrájame na rovnaké kocky. Najskôr opražíme cibuľu spolu s mrkvou dozlata, pridáme mäso a rajčinový pretlak, zarestujeme červené víno, dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a borievkami.

  4. 4

    V druhom hrnci uvaríme huby, vodu zlejeme a huby pridáme k mäsu. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 2–3 hodiny, až kým mäso nezmäkne. Na záver pridáme čerstvý tymian, omáčku zredukujeme a zjemníme maslom.

  5. 5

    Rezance uvaríme v osolenej vode 2–3 minúty a podávame premiešané so srnčím ragú.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: